26 лютого 2020 18:05

"Динамо" U-13 стартовало с двух побед на турнире Minsk Cup

Команда «Динамо» U13 (футболісти 2007 року народження) стартувала на мужнародному дитячому турнірі Minsk Cup, що проходить у столиці Білорусі.


За регламентом змагань 16 команд розподілені на чотири групи. «Біло-сині» виступають у квартеті «А» разом із ФК «Псков», СДЮШОР «Ставрополь» та другою командою ФК «Мінськ». Кожен матч складається з двох таймів по 20 хвилин, кількість замін не обмежена (можливі й зворотні).


Перший матч кияни проводили проти ФК «Псков». З перших хвилин затиснувши суперника на його половині поля, динамівці доволі швидко відкрили рахунок. Громчук пройшов по правому флангу від свого штрафного майданчика до чужих володінь, віддав передачу в центр, далі продовжили на правий край штрафного майданчика, звідки Титов точно пробив над воротарем під поперечину.


Трохи згодом знову Титов пройшов по правому флангу, увійшов до штрафного майданчика та пробивав у дальній кут, але надійно зіграв воротар. За кілька хвилин Громчук від лівого кута воротарського майданчика пробивав, але знову блискуче проявив себе голкіпер. А як Бурлаков не забив із кількох метрів після прострілу з лівого флангу, напевно, залишилося загадкою навіть для нього самого.


Після перерви команди обмінялися небезпечними моментами, а на 25-й хвилині динамівці помилилися в обороні, й Коваль порушив правила у власному штрафному майданчику, а воротар врятувати не зміг.


Майже відразу у «Динамо» був шанс знову вийти вперед. Громчук на швидкості пройшов по лівому флангу, дістався кута воротарського, але після його прицільного удару м’яч пройшов зовсім поруч із дальньою стійкою. Утім, Громчук усе ж домігся свого на 32-й хвилині, коли отримав м’яча у штрафному майданчику, прибрав захисника та прицільно пробив у кут. У наступній же атаці перевагу збільшив Бурлаков, який замкнув простріл із лівого флангу. Трохи згодом Бурлаков відправив ще один м’яч у ворота суперників, але перед цим заліз в офсайд, і взяття воріт було скасоване.


«Динамо» – ФК «Псков» – 3:1

«Динамо»: Мартинов, Вабіщевич, Волошин, Михайленко, Коваль, Гандера, Полячонок, Черчукан, Титов, Громчук, Бурлаков. На заміну виходили: Журба, Дорошенко, Самсоненко, Школьников, Амелін, Карбовський.

Голи: Титов (6), Громчук (31), Бурлаков (32) – (25).


У другому поєдинку, який відбувся за півтори години, наші хлопці протистояли СДЮШОР «Ставрополь».


Уже на першій хвилині «біло-сині» вийшли вперед. Самсоненко увійшов до штрафного майданчика з лівого флангу, прибрав захисника та пробив точно в дальній кут. На 8-й хвилині вдалося подвоїти свою перевагу. Після пасу Громчука до штрафного майданчика Школьников пробив по воротах, голкіпер парирував перед собою, але першим на добиванні опинився Амелін та буквально з лінії заніс м’яча у ворота.


Реальний момент збільшувати перевагу мав Коваль, який замикав простріл із лівого флангу, але примудрився влучити в захисника. Але вже за кілька миттєвостей рахунок все ж було доведено до розгромного, коли Карбовський вискочив до воріт та перекинув м’яча через голкіпера, який кинувся в ноги нападнику. Школьников пробив сходу з лінії штрафного майданчика, м’яч від рук воротаря влучив у поперечину, після чого Бурлаков встигнув на добивання та проштовхнув кулю в порожні ворота.


За час, що залишався до фінального свистка, рахунок більше не збільшувався, але й цієї переваги вистачило «біло-синім» для впевненої перемоги.


«Динамо» – СДЮШОР «Ставрополь» – 4:0

«Динамо»: Мойсеєв, Журба, Волошин, Михайленко, Дорошенко, Гандера, Амелін, Школьников, Титово, Самсоненко, Карбовський. На заміну виходили: Коваль, Громчук, Вабіщевич, Полячонок, Черчукан, Бурлаков.

Гол: Самсоненко (1), Амелін (8), Карбовський (27), Бурлаков (31).



Сергій Процюк, старший тренер «Динамо» (U13):

- Якщо говорити про нашого першого суперника, то я дивився їхній матч проти ФК «Мінськ-2», в якому вони повністю володіли перевагою. Забили м’яч за п’ять хвилин до завершення матчу, але перед цим не реалізували три-чотири стовідсоткових моменти. Хороша міцна команда, але, напевно, позначилося те, що вони провели вже одну гру, а ми починали з чистого аркуша.


Добре, що, згідно регламенту, можна проводити зворотні заміни, адже дітям в їхньому віці було б важко грати в такому ритмі. Ми скористалися цією можливістю, й хлопці виглядали свіжішими за своїх суперників. Пропустили лише з пенальті, який привезли собі самі, але хлопці навчаються, зростають, а ми даємо кожному грати та спостерігаємо за ними.


Щодо другої гри, то, чесно кажучи, суперник був слабшим за «Псков». Уже в дебюті забивши два швидких голи, звичайно, було набагато легше. Так само дали всім грати, причому деякі вийшли не на своїх позиціях, але для них це корисно, відчути ігровий ритм. Тим паче, ми давно не були на подібних змаганнях, тому подяка організаторам за такий турнір, де можна пограти у комфортних умовах.


У четвер, 27 лютого, на динамівців чекає заключний матч групового турніру проти ФК «Мінськ-2». Початок гри – о 11:20 за київським часом.