27 грудня 2019 14:12

Тренер "Кристалла" Хавров: "Задача перед командой - борьба за первую лигу"

Головний тренер херсонського «Кристала» Едуард Хавров підбив підсумки першої частини чемпіонату Другої ліги.


– Едуарде Анатолійовичу, два кола у чемпіонаті Другої ліги зіграно. Як ви оцінюєте виступи “Кристала”?


– Задача перед командою ставилася – боротьба за першу лігу. На даний момент, команда на другому місці з мінімальним відривом від лідера. Тобто, задача, у зіграний проміжок часу, виконується. Команда показує організований та атакувальний футбол. Ми перебуваємо серед лідерів по забитим голам у Другій лізі. Наш виступ можна оцінити на тверду четвірку, бо були й невдалі матчі. Звісно, є куди зростати.


– “Кристал” серед клубів із найменшою кількістю задіяних гравців у чемпіонаті. Основні конкуренти задіяли на три гравці більше. Про що це свідчить?


– Кількість заявлених гравців і тих, хто виходив на поле у складі нашої команди є достатньою. Ті, хто виходив на поле, внесли свій вклад у виступи команди. Інколи виникали складнощі зі складом, коли ряд футболістів отримали травми та дискваліфікації, але цього не уникнути нікому.

– У виїзних матчах набрано 73% очок. В чому секрет вдалих виступів на чужому полі?


– У підготовці до матчів, ми не робимо акцентів на тому домашня це гра або виїзна. Стиль нашої гри також не залежить від того, де ми граємо. Фактори, які можуть вплинути на гру – це якість поля та погодні умови.

– Провальна гра з “Енергією”. Причини? Висновки?


– Пройшов певний відрізок часу після того матчу, емоції вгамувалися. Також був час на аналіз. Дійсно, домашній матч проти “Енергії” став для нас найневдалішим за два кола. Особисто я, зазвичай, двічі переглядаю кожну нашу гру, а саме цей матч переглядав чотири рази. Розбирали з командою і голи, що були пропущені після індивідуальних помилок футболістів, але й сама гра в цілому поставила ряд запитань. Ні до цієї гри, ні після неї не було видно, що команда фізично втомлена. Залишається психологічний аспект. Можливо “перегоріли”.


Водночас, саме цей матч показав, що відсутність двох ключових центральних захисників і центрального півзахисника негативно позначилися на грі. На жаль, ті хлопці, які вийшли на поле, не змогли в повній мірі їх замінити.


Звісно, зробили висновки з цієї гри й наступні матчі показали, що робота над помилками була виконана успішно.


– Під час грудневих зборів проводився перегляд гравців. Чи підійшов хтось “Кристалу”?


– Ми дійсно переглянули ряд гравців. З кимось попрощалися відразу, а з кимось продовжимо знайомитися у січні. Ряд гравців залишили приємні враження про себе. У грудні селекція не закінчується, а тільки розпочинається, будемо надалі переглядати гравців. Про конкретні підписання можна буде говорити ближче до весни.