25 грудня 2019 17:01

Сергей КОВАЛЕЦ: "Стоит пересмотреть вопрос о расширении Премьер-лиги до 16-ти команд уже со следующего сезона"

Головний тренер «Оболоні-Бровар» Сергій Ковалець розповів про виступи команди у Першій лізі України.


Сергію Івановичу, оцініть, будь ласка, літньо-осінню частину Чемпіонату України в Першій лізі.


– Оцінка задовільна. Девіз нашої команди: «Вболівальники вибачать все, окрім байдужості». Кожен матч, який команда проводила, чи то перед стартом сезону, чи то товариський матч, – ми завжди хотіли і хочемо перемагати, не завжди вдається, але гравці завжди грають з великим бажанням і хочуть радувати наших вболівальників. Ми працюємо на позитиві та взаємній довірі з гравцями.


– Виокреміть найкращу гру та матч, який був найбільш невдалим під час першої частини Чемпіонату.


– Усі матчі, які ми грали в чемпіонаті та контрольні матчі – були з різним завданням та гралися за різними схемами; була ротація складу. Хочу подякувати гравцям, що вони виконували завдання, що ми їм ставили, які вдавалися, чи не вдавалися їм, з точку зору результату, але команда завжди діяла так, як хотілось би нам. Були помилки й не тільки гравців, але й тренерського штабу, і ми це розуміємо. Проте, проводимо багато теоретичних занять, де ми аналізуємо те, що десь не так зроблено, але знову хочу сказати, що більшість моментів, які ми хотіли, гравці виконували.


– Чи змінився рівень Першої ліги в порівнянні з минулим сезоном?


– Це хороше питання, ось щойно ми спілкувалися з гравцями про це. Зараз 6-8 команд хочуть грати в Прем’єр-Лізі, звичайно, є великі амбіції і є велика інтрига у верхній частині турнірної таблиці в Першій лізі і ми вважаємо, що варто УАФ переглянути питання щодо розширення Прем’єр-ліги вже з наступного сезону до 16-ти команд. По-перше, це буде повноцінний Чемпіонат, а по-друге буде величезний глядацький інтерес щодо матчів.