19 жовтня 2019 12:02

Ateitis Cup. "Динамо" U-13 победило латвийскую "Лиепаю" и вышло в четвертьфинал

На міжнародному дитячо-юнацькому турнірі Ateitis Cup, що проходить цими днями у столиці Литви Вільнюсі, триває другий день змагань.


Сьогодні динамівці проведуть три поєдинки. Зранку у заключному матчі групового етапу підопічні Артема Яшкіна зустрілися із латвійською «Лієпаєю». Нашу команду влаштовувала нічия, адже кияни мали у своєму активі шість очок, а суперники – три. Звісно, на такий результат ніхто грати не збирався, і з перших хвилин кияни взялися за справу, застосувавши активний пресинг. Спочатку з ударом Редушка впорався воротар, відбивши м’яч, а за дві хвилини суперник не по правилам обійшовся у власному штрафному майданчику проти Ільченка. Пенальті чітко реалізував сам постраждалий, вивівши свою команду вперед. Швидкий м’яч додав нашим хлопцям впевненості, і вони продовжили вести свою гру. На полі було багато боротьби, і арбітру доводилося часто зупиняти зустріч, фіксуючи фоли з боку обох команд. Ближче до середини тайму латвійці дещо вирівняли гру, але м’ячем все ж більше володіла наша команда.

В одному з моментів Редушка хорошим пасом вивели до воріт, він покотив під удар Богданову, що мчав паралельним курсом, але з ударом Дмитра низом впорався воротар. Але незадовго до свистка на перерву Богданову таки вдалося відзначитися: Редушко здорово пройшов лівим флангом, скористався тим, що воротар далеко вийшов зі своїх володінь і навісив точно на Дмитра, який влучним ударом переправив м’яч у сітку.

У другому таймі динамівці загрожували воротам суперника як зі стандартних положень, так і з гри. Відзначитися вдалося Попову, який зліва змістився у центр та у боротьбі із захисникомпослав м’яч у дальній кут воріт. Скоро литовці один м’яч відквитали, забивши зі штрафного. Але більшого наші хлопці зробити супернику не дозволили, спокійно довівши гру до логічного завершення. Більш того, наприкінці зустрічі остаточний рахунок 4:1 встановив Попов, добре пробивши із меж штрафного майданчика.

Тож, перемігши у трьох матчах групового етапу «Динамо» U13 набрало максимальну кількість очок, вийшло у стадію плей-оф з першого місця у групі та продовжить боротьбу за головний приз. У чвертьфіналі команда Артема Яшкіна зустрінеться ізколективом, який посів перше місце у групі «В». Гра пройде у манежі «Sportima», початок о 16.35.

Ateitis Cup. Група «А». 3-й тур

«Динамо» (Київ) U13 – «Лієпая» (Латвія) U13 – 4:1 (2:0)

«Динамо» U13: 12. Мартинов, 3. Литвин, 16. Дехтяр, 2. Коссе, 9. Ільченко (36. Нгаха, 28), 6. Драган (4. Волошин, 38), 31. Тітов (5. Давидко, 24), 20. Варивода (11. Човгаленко, 29), 17. Редушко (7. Закотянський, 25), 8. Попов, 13. Богданов (10. Гайдук, 33).

Голи: Ільченко (3), Богданов (19), Попов (30, 37) – (32).

Попередження: Варивода, Попов.