19 вересня 2019 20:51

В Киеве 25 сентября в Доме футбола пройдут мероприятия проекта "11х11 чемпионов. Футбол ради развития молодежи и регионов"

Метою проекту є матеріально-технічна підтримка аматорських футбольних клубів, дитячо-юнацьких спортивних закладів та популяризація аматорського футболу в Україні.


У рамках заходів проекту також відбудеться прес-конференція, присвячена реалізації проекту як в 11-ти громадах аматорських футбольних клубів — переможців національного відбору, так і в усіх інших регіонах України, де вперше в історії українського футболу проведено навчання менеджерів аматорських клубів і лідерів волонтерів масового футболу із використанням кращого німецького досвіду.


У спілкуванні з представниками мас-медіа візьмуть участь Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен; перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко; перший віце-президент Української асоціації футболу, легенда світового футболу Олег Протасов; регіональний директор GIZ в Україні та Білорусі Сабіне Мюллер; референт із питань економічного співробітництва та розвитку Посольства ФРН в Україні Тобіас Шрадер; представники аматорських футбольних клубів — учасників проекту; діти — учасники проекту та їхні батьки.


По завершенню прес-конференції відбудеться відкриття Фестивалю чемпіонів «Відкриті уроки футболу» за участю дітей і волонтерів — учасників проекту.

Проект реалізується Асоціацією аматорського футболу України в партнерстві з Українською асоціацією футболу та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за фінансової підтримки уряду Німеччини через федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.


Окрім дуже важливої для українських малих громад фінансової складової, завдяки проекту «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» проводилося навчання на основі провідного німецького досвіду. 60 футбольних спеціалістів із кожного регіону України пройшли навчання за двома основними напрямами — навчання менеджерів аматорських футбольних клубів та навчання волонтерів. Вони у свою чергу провели в регіонах навчання для 1950 представників аматорських клубів та волонтерів.


«Цей проект дуже цінний для аматорського футболу України. Він, безумовно, принесе велику користь футбольним клубам, дитячо-юнацьким спортивним закладам у плані розвитку їхньої інфраструктури, створення європейських умов для занять спортом та сприятиме появі нових футбольних колективів у нашій державі», — зазначив перший віце-президент ААФУ Олександр Каденко.


Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь у прес-конференції та футбольних заходах, які розпочнуться в Будинку футболу (3-й поверх, конференц-зал) 25 вересня об 11.00.