31 серпня 2019 23:33

Богдан БЛАВАЦКИЙ: "Никак не можем остановить эту "черную" серию на домашней арене"

Головний тренер ПФК «Львів» Богдан Блавацький на післяматчевій прес-конференції прокоментував поразку від «Маріуполя» у матчі 6-го туру Favbet Ліги сезону 2019/2020 років.


– Перший тайм не вразив видовищною грою. Суперник володів територіальною перевагою, наша команда мала кілька можливостей попереду, проте не надто добре розпорядилася м’ячем у тих епізодах. У цілому, гра йшла до першої помилки. І саме ми її припустилися. Приймак мав вибити м’яч подалі від воріт, але зараз мені підказав лікар: він отримав вивих ліктя. Просто так такі травми не отримуються. Мабуть, у тому епізоді все-таки було порушення правил.


Після того, як ми пропустили гол, команда прокинулася. Провела декілька хороших атак, мали забивати Шина та Ренан. Але стався бенефіс воротаря. Думаю, якби хлопці грали так увесь матч, а не лише після пропущеного голу, то матч був би більш видовищним та успішним для в плані результату.


Футбол складається з помилок. Не знаю, чи це фатальне невезіння, чи ще щось. Ніяк не можемо зупинити цю «чорну» серію з безвиграшних матчів на домашній арені. Якщо підбити підсумки, то після шести турів планували набрати 8-9 очок. Не добрали 2-3 очки у зіграних матчах.


– Ви кажете, що команда прокинулася після пропущеного голу. Чому «Львів» не грав так агресивно ще у першому таймі?


– Складно сказати. Можливо, це питання психології. Але ж у другому таймі хлопці все-таки пішли вперед, створили моменти. У попередніх іграх у «Маріуполя» виникали проблеми, коли гра пришвидшувалася. Ми підвищили темп гри на половині поля суперників, і у нас з’явилися нагоди для взяття воріт.


За великим рахунком, у матчі, окрім удару Танковського, а згодом і голу Вакули, «Маріуполь» фактично не створив нам жодних проблем. Ми мали навіть більше гольових ситуацій. Але Худжамов зіграв надійно у воротах.


– На який термін вибув Приймак?


Вивих ліктя – серйозна травма. Будемо дивитися і аналізувати, його повезли у лікарню. Думаю, у тому епізоді Приймаку потрібно було швидше розібратися у ситуації. Але людина не може сама собі на рівному місці вибити лікоть. Відбулося порушення правил, «Маріуполь» перехопив м’яч і забив гол.