25 серпня 2019 16:10

Первая лига. Переоценка ценностей в Волочиске и утраченные шансы на лидерство "Авангарда" и "Оболони-Бровар"

Таки недарма головний тренер «Агробізнесу» Остап Маркевич був присутній на двох останніх домашніх поєдинках «Руху». Він збагатився необхідною інформацією про сильні і слабкі сторони львів’ян, що допомогло подолянам якісно підготуватися до очного протистояння.


Оскільки зустрічалися сусіди по турнірній таблиці, то, як кажуть у таких випадках, на кону було шість очок. Господарі передусім подбали про міцний плацдарм у середній зоні, не дозволяючи гостям розігрувати комбінації, а самі переважно наступали флангами, до чого підопічні Леоніда Кучука не завжди були готові. Особливо дошкуляла галичанам зв’язка Ігор Бойчук — Сергій Семенюк, яка часто змушувала нервувати габаритних оборонців «Руху». Футболісти з Волочиська мали виходити вперед ще до перерви, але Ігор Сікорський та згаданий уже Семенюк свої гольові моменти не реалізували.


За схожим сценарієм розгорталися події й у другому таймі. Коли Семенюк знову опинився віч-на-віч із воротарем «Руху» Романом Мисаком, то склалося враження, що свого господарі таки досягнуть. Проте кіпер виграв цю дуель, але на 79-й хвилині й він був безсилий врятувати свою команду від неприємностей. Невгамовний Семенюк пробив із меж штрафного майданчика, Мисак відбив м’яч, однак першим на добиванні опинився Руслан Черненко. 1:0. Відкривши рахунок, подоляни дещо збавили оберти, вправно пресингували й не дозволили гостям уникнути першої поразки. Ця звитяга дозволила «Агробізнесу» закріпитися в чільній групі, а от футболістам «Руху» слід терміново братися за виправлення помилок. Поки що вони виступають гірше, ніж очікувалося.


«Було багато боротьби, ніхто не хотів поступатися, — сказав після фінального свистка головний тренер «Агробізнесу» Остап Маркевич. — Вважаю, що ми награли на перемогу. Виправдала себе налаштованість на флангові атаки, а біля власних воріт нам вдалося нейтралізувати швидких нападників гостей. Я відчував, що долю поєдинку може вирішити єдиний результативний удар, і дуже задоволений, що його завдав саме наш гравець».


«Ми маємо нарікати тільки на себе, — відзначив під час зустрічі із журналістами керманич «Руху» Леонід Кучук. — Адже мої підопічні часто помилялися в простих ситуаціях, і добре, що ми пропустили тільки один м’яч. Вважаю, що «Агробізнес» переміг заслужено».


Після матчів, що відбулися в п’ятницю, одноосібним лідером міг стати «Інгулець». Підопічні Сергія Лавриненка в Горішніх Плавнях відкрили рахунок, диктували умови, але на 89-й хвилині захисник гостей Віталій Павлов порушив правила й був покараний пенальті. Вирок чітко виконав універсал «Гірника-Спорту» Євген Лозовий. У підсумку нічия — 1:1, яка дуже засмутила «Інгулець».


А вже в суботу у випадку перемоги очолити турнірну таблицю міг хтось із учасників матчу «Авангард» — «Оболонь-Бровар». Але суперники обмінялися голами, підписавши мирну угоду, що було на користь конкурентам.


Завершував програму 5-го туру поєдинок у Луцьку, де з'ясовували стосунки «Волинь» і «Чорноморець», які не приховують свого бажання підвищитися в класі. Перший тайм виявився результативним, зокрема, уже четвертий м’яч записав до свого активу бомбардир волинян Денис Кожанов. Наприкінці матчу одесити зменшили відставання до мінімуму — 2:3. Слід зазначити, що з 2-ї хвилини гості грали в меншості — із поля було вилучено Сергія Вороніна.


Перша ліга України

5 тур


22.08.2019


«Черкащина» — «Балкани» — 3:0


23.08.2019


«Гірник-Спорт» — «Інгулець» — 1:1


«Агробізнес» — «Рух» — 1:0


«Минай» — «Кремінь» — 3:1


«Металург» — «Металіст 1925» — 1:4


24.08.2019


«Авангард» — «Оболонь-Бровар» — 1:1


«Волинь» — «Чорноморець» — 3:2