24 серпня 2019 15:55

Дубль Пердуты принес "Ворскле" Косовского разгромную победу над "Колосом" Смирного

«Ворскла» здобула третю перемогу поспіль, зігравши впевненіше і солідніше за свого суперника.


Кадрова необхідність змусила наставника гостей Віталія Косовського пересунути номінального захисника Ігоря Пердуту на позицію правого хавбека, і 28-річний захисник сподівання тренера виправдав на всі сто.

Вже в дебюті гри Артем Габелок, перехвативши м’яч на лівому фланзі, виконав непоганий простріл, який втім мав переривати Євген Задоя. Проте останній помилився, давши змогу Пердуті у підкаті проштовхнути м’яча у ворота.

Попри всі спроби номінальних господарів заволодіти центром поля і ініціативою, в них нічого не виходило. Натомість «Ворскла» відповідала гострими контратаками і мала б збільшувати свою перевагу ще до перерви.

Свого «зелені-білі» досягли невдовзі після початку другого тайму. Луїзао виконав передачу с правого флангу, у Юрія Коломойця удар не вийшов, проте зусилля партнера не виявилися марними – той таки Пердута дотягнувся до м’яча, залишивши ні з чим голкіпера «Колоса» Антона Яшкова.

А трохи згодом вже сам Коломоєць після активних дій і пострілу Артура, вправно зігравши на лінії воротарського, поставив крапку у цій грі.

Таким чином «Ворскла» наздогнала «Колос» і поки з сімома очками розташувалася на четвертому рядку турнірної таблиці.

КОЛОС – ВОРСКЛА 0:3

Голи: Пердута (4, 54), Коломоєць (73).

Колос: Яшков, Зозуля, Рябов, Максименко, Чорноморець, Мілько, Волков, Морозко (Демченко, 66), Задоя (Костишин, 46), Смирний, Нехтій (Лисенко, 46).

Ворскла: Ткаченко, Кане, Мартиненко, Чеснаков, Пердута (Козиренко, 89), Луїзао, Петрович, Баєнко, Габелок, Артур (Ребенок, 73), Коломоєць (Хебай, 82).

Попереджені: Нехтій (7), Зозуля (36), Смирний (41) – Артур (70).

Арбітр – Катерина Монзуль (Харьків).