23 липня 2004 21:49

Милевский: Мы сделали большой шаг вперед


Юніорська збірна України (U-19) рейсом РS470 Цюрих — Київ повернулася з юніорського чемпіонату континенту, де посіла третє місце, виборовши путівку на чемпіонат світу, що відбудеться за рік. Нагадаємо, у перших трьох матчах групового турніру юні українці не пропустили жодного м’яча, і лише беззаперечним фаворитом турніру — іспанцям — вдалося “розпечатати” ворота українців у півфіналі турніру. У підсумку підопічні Яковенка програли піренейцям у серії післяматчевих пенальті, а місцева, швейцарська, преса встигла охрестити поєдинок юніорських команд Іспанії та України “битвою гігантів”, яка за всіма законами жанру мала відбутися у фіналі.

У аеропорту Бориспіль наших хлопців зустрічали перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко, представники ФФУ та ЗМІ, знайомі та родичі гравців. У неділю, на урочистому вшануванні збірної усім футболістам буде присвоєно звання майстрів спорту, а головного тренера команди — Павла Яковенка — нагородять державним орденом.

Один із найкращих форвардів чемпіонату екс-білорус Артем Милевський погодився прокоментувати виступ команди на турнірі.

— Думаю, — узяв слово Артем, — нам вдалося зробити великий крок уперед порівняно з минулими роками. Це стосується як результату, так і гри команди у цілому. Звичайно, важко програвати за крок до фіналу, але нічого не поробиш — це футбол. Пенальті, за великим рахунком, лотерея.

— Завдяки якій Іспанія гратиме у фіналі, а Україна повернулася додому?

— Я не можу сказати, що ми чимось поступалися іспанцям. За рахунком ми постійно наздоганяли, але якби реалізували всі свої моменти, безперечно, грали б у фінальному поєдинку.

— Можливо, на команду якимось чином вплинув швидкий гол, адже до півфіналу ми три матчі поспіль не пропускали?

— Не думаю, що цей гол мав надто велике значення. Можливо, в перші хвилини після пропущеного м’яча ми і діяли дещо невпевнено, але наприкінці першого тайму нам вдалося повністю перехопити ініціативу; хлопці довели, що можуть як відігруватися, так і грати у свою гру.

— Які твої враження від чемпіонату загалом? Хто найбільше сподобався?

— Безперечно, іспанці. Проти такої сильної збірної нам ще не доводилося грати. Упевнений, що саме збірна з Піренейського півострова здобуде золоті медалі.