23 липня 2004 12:59

Павел Яковенко: "Доволен игрой и перспективами ребят"

Павло Яковенко:

- У принципі, я задоволений грою хлопців і їхньою перспективою на майбутнє. Стосовно нашого виступу в цілому скажу: все було б гаразд, якби не серія 11-метрових ударів. Ми не програли жодного матчу, але пенальті... І це наше лихо. Я вважаю, що цим потрібно серйозно займатися ще в дитячо-юнацьких школах, підвищувати виконавську майстерність. Нам її дещо бракує. Ну і, звичайно ж, не варто забувати про те, що в пенальті є щось від лотереї.

Природно, для збірної України найскладнішою на турнірі була гра плей-офф з іспанцями. Водночас можна сказати, що всі матчі були складними. Приміром, перша зустріч зі збірною Бельгії видалася для нас досить напруженою у фізичному плані. Зазвичай команда виконує за матч 840-900 ТТД. В української збірної у грі з бельгійцями цей показник становив понад тисячу техніко-тактичних дій. Матчі проходили через день-два, і хлопці молодці, витримали цей графік. Може, саме сил їм і не вистачило у півфіналі з іспанцями.

Слід урахувати, що наш суперник в останній зустрічі зі збірною Польщі „відпочив”: у складі тренер задіяв лише чотирьох футболістів „основи”. Саме тому на поле лозаннського стадіону піренейці вийшли свіжішими, а нам було вдвічі важче.

До хлопців не маю ніяких претензій, величезна їм подяка. Окремі слова вдячності висловлюю Григорію Михайловичу Суркісу. По закінченні півфінального матчу президент федерації футболу побував у роздягальні та теж подякував хлопцям.

Попереду у хлопців підготовка до чемпіонату світу в Нідерландах, що відбудеться в червні наступного року, а також напружена робота в клубах. Я побажав би тим тренерам і функціонерам, котрі працюватимуть із цими виконавцями, більше професіоналізму. Адже всі ми робимо одну справу.