8 червня 2019 08:25

Виктор УСОВ: "Важно, кто напротив тебя, но еще более важно, кто рядом с тобой"

Наставник «Динамо» U-11 Віктор Усов прокоментував виступ своїх підопічних в перший день міжнародного турніру «Liepaja Challenge Cup 2019», коли динамівці здобули вісім перемог у восьми матчах:


- Зізнатися, ми вперше беремо участь в такому турнірі, де за один день потрібно провести стільки матчів. Кожна гра складається з одного тайму, який триває 17 хвилин, але навантаження все одно відчувається. У нас було вісім різних суперників, кожен з яких вимагав певного настрою - це питання психології дітей, яку ми намагаємося берегти. Навантаження розподілили між усіма рівномірно - усі взяли участь в матчах, хлопці з палаючими очима виходили на кожну гру, кожен вносив свій внесок в загальний результат і успіх.


- Чи вистачає години між матчами, щоб хлопці відпочили і відновилися?


- Такий формат турніру. Бачу, що в нашій команді справи непогано, але ще рано робити висновки, завтра - важливий день.


- З ким із суперників на першому груповому етапі вам було найцікавіше грати?


- Вважаю, там усі колективи були приблизно одного рівня. Ми з повагою ставимося до кожного суперника, але я часто нагадую хлопцям, що, безумовно, важливо, хто навпроти тебе, але ще більш важливо, хто поруч. Іншими словами, ми концентруємося на своїй грі, домовленостях і напрацюваннях.


- Завтра - другий ігровий день турніру, матчів буде менше, але етап більш відповідальний. Чи потрібно додатково налаштовувати хлопців?


- Зараз навпаки, їх потрібно трохи відволікти і дати можливість відпочити. Всі прекрасно розуміють, який завтра день, що нам будуть протистояти найсильніші команди. Тому головне завдання - відновитися - і емоційно, і фізично, адже ми сьогодні грали і на синтетичному полі, і на натуральному газоні, і в дощ, і в спеку, словом, сьогодні у нас було все. Але команда тримає удар.


- Чи всі хлопці здорові і готові грати завтра?


- Футбол - не балет, а контактний вид спорту, так що синці, садна і сліди від підкатів в будь-якому випадку будуть.