8 жовтня 2018 10:35

Александр Хацкевич о матче с "Олимпиком", травмах и перспективах Миколенко

Головний тренер київського «Динамо», який через дискваліфікацію спостерігав за матчем 11-го туру з трибуни, прокоментував гру з «Олімпіком».

- Дивитися на гру команди збоку ще важче, адже видно усю картину того, що відбувається на полі. Сивого волосся додалося ще більше, адже із достатньо простих ситуацій ми робимо складні. Біля краю поля якось спокійніше, адже краще відчувається сама гра, хоча певні моменти помічаєш лишена відеоповторі. Від перегляду матчу згори враження зовсім інші.

- Здалося, що у першому таймі команда могла забити кілька мячів, а ось другий вийшов емоційно складнішим?

- Фізичних сил у футболістів же не додається. Ті моменти, які були, зокрема, стовідсотковий шанс Колі Морозюка, потрібно реалізовувавти. У другому таймі звісно, відчувалася втома, ми випустили свіжіших футболістів, і можна було отримати відповідь на запитання, чому не грає той чи інший виконавець з перших хвилин. Ми бачимо їх кожного дня та краще знаємо їхній стан. Моменти, які у нас були після перерви, потрібно не лише доводити до ударів по воротах, а й до забитих м’ячів.

- Які ваші враження від гри Миколенка, який у черговий раз вийшов на поле у стартовому складі?

- Це той футболіст, у якому помітний потенціал, який і біжить в атаку і досить надійно обороняється. Йому лише потрібно набратися досвіду, а перспектива у нього хороша. Втім, давайте не будемо роздавати аванси. Минулого сезону їх отримали багато футболістів, ці авнси потрібно підтверджувати у кожному матчі. Помилки будуть, але певний рівень має триматися, а також має спостерігатися поступовий ріст.

- Чи пауза,повязана із матчами збірних, піде на користь?

- Вона більше для нас, тренерів, адже 17 наших гравців роз’їжджаються у різні команди, залишається усього 4 чи 5 футболістів. Також багато виконавців вирушило до збірних із «Динамо» U-21. У суботу ми плануємо зіграти товариський поєдинок із «Арсеналом» в себе на базі, сподіваємося назбирати потрібну кількість гравців, щоб у них у цей час також була ігрова практика.

- Сьогодні не було Буяльського та Вербича...

- Також пошкодження має Русин. Беньямін вирушив до розташування своєї національної збірної, там його також подивляться лікарі, але скоріше за все, він не готуватиметься до ігор за збірну. У Віталія мікронадрив литкового м’язу, і йому знадобиться 12-14 днів на відновлення. У Назарія ж проблеми зі спиною, тож хто був готовий, той сьогодні і вийшов на поле та був у запасі.