21 липня 2003 17:45

Игорь БЕЛАНОВ: "Возможно, подумаю о приобретении Реброва"


Відомий у минулому футболіст київського Динамо та збірної СРСР Ігор Бєланов став власником футбольного клубу Віль, який грає у вищому дивізіоні Швейцарії.

Ігор Бєланов дав ексклюзивне інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі. З ним розмовляв наш спортивний оглядач Юрій Громницький.

Бі-Бі-Сі: Ігоре, як почуваєте себе в ролі власника футбольного клубу?

І.Б.:Нормально, потихеньку акліматизуємося. В принципі справа для мене не нова, тому що я пропрацював в ролі керівника в Маріуполі, де вивів команду до вищої ліги. Потім займався серйозним бізнесом. Я абсолютно не боюсь, я все чітко продумав.

Бі-Бі-Сі: Чому було вирішено придбати саме швейцарський клуб?

І.Б.: Чому Швейцарія? Це питання можна було задати не мені, а Україні. П'ять-шість років Бєланов працював в іншій справі, в бізнeсі, а зараз раптом всі загадали про Бєланова. Взагалі ми взяли клуб, який нам по зубах. Ми не ганяємось за Барселоною чи Реалом. Взяли середній клуб, бачимо, що тут є серйозна перспектива, тут є шість чудових полів, маленький стадіон, який ми хотіли б перебудувати.

Бі-Бі-Сі: Які загальні враження від команди?

І.Б.: Я багато розповісти не можу, тому що нещодавно приїхав і все вивчаю. Багато мені не подобається, оскільки Віль нагадує мені трохи непрофесійний клуб, аматорську команду, хоча грає у вищій лізі Швейцарії. Дивився тренування - уявляєте один тренер працює! Я запитав його, чому? І він просто відповів, що нема грошей.

Бі-Бі-Сі: Чи збираєтесь ви інвестувати гроші, запрошувати футболістів та інших фахівців?

І.Б.: Я сказав тренеру, ми будемо присилати гроші. Збираюсь надіслати сюди двох помічників тренера. Веду переговори з Юрієм Роменським, колишнім голкіпером збірної СРСР і Динамо Київ. Він буде працювати з воротарями. Я забираю сюди людину, яка пройшла школу Лобановського. Це Михайло Ошемков, який знає мови та всі ходи. Тому ми прийшли сюди працювати і стати міцно на ноги. Тут, в Швейцарії, поруч вищі керівні органи футболу, будемо контактувати.

Бі-Бі-Сі: Чи існує якась програма або скажемо так - чи існує якась мрія у Ігоря Бєланова?

І.Б.: Правильно ви сказали до речі, що це мрія. Як казав Валерій Лобановський, для того, щоб чогось досягти, треба спочатку помріяти. А потім треба багато працювати. Говорити про божевільні плани -це негарно й некоректно. Мрія - щоб команда грала в єврокубках. Я не говорю про Лігу чемпіонів, а принаймні про кубок УЕФА. Але передусім треба посилити команду.

Бі-Бі-Сі: Може, Сергія Реброва збираєтесь придбати? Кажуть, що в Фенербахче в нього справи не йдуть.

І.Б.: Це було б чудово, але за Реброва треба багато платити. Хоча ви мені підказали гарну ідею. Можливо, я над цим подумаю. Зараз ми хотіли б привезти сюди воротаря з України, нападника. Я б сюди взяв трьох-чотирьох футболістів. Ми прийшли сюди з грошима, тому треба поставити все це на професійну основу.