25 червня 2018 19:55

ДЮФЛУ (U-17). Финальный турнир. 2-й тур. "Днепр" - "Динамо" 0:2

У другий ігровий день фінальної частини дитячо-юнацької ліги України у віковій групі U-17, яка цими днями триває у Запоріжжі, київське «Динамо» зустрілося з «Дніпром».

Після першого поєдинку в групі проти «Карпат», який динамівці досить легко та впевнено виграли 7:0, у матчі з «Дніпром» тренерський штаб випустив на поле майже той самий склад. У старті мав вийти і Данило Хондак, який вчора отримав болісний удар у бік. Але на передматчевій розминці відчув, що пошкодження не дасть йому змоги вийти на гру, тому ще до стартового свистка його замінив Дмітров.

Суперник же, розчарований поразкою від «Зміни-Оболонь» в першому турі 0:1, із перших хвилин спробував нав'язати свою гру нашій команді, дніпряни навіть виконали штрафний удар у дебюті зустрічі, з яким впорався Моргун. Але досить швидко підопічні Юрія Дмитруліна та Сергія Процюка перехопили ініціативу, намагаючись усе ближче підібратися до штрафного майданчика суперника. Щоправда, кілька поспіль кутових вигоди не принесли. Кияни гостро контратакували, і в одному з моментів опоненти не встигли за Дероганом та у жорсткому стику у власному штрафному майданчику порушили проти нього правила. Пенальті чітко реалізував Вікентій Волошин. Надалі на полі було багато боротьби, яка точилася бувально на кожному клаптику поля. Атаки змінювали одна одну, причому в обидва боки. Нарешті, під час одного з випадів динамівців партнери вивели на ударну позицію Завгороднього, який опинився трохи правіше центру. Його удар виявився недосяжним для воротаря, і м’яч закотився під дальню стійку.

Було помітно, що після цього дніпряни знітилися, і динамівцям почали частіше вдаватися небезпечні атаки завдяки дотепним закиданням та здатності наших футболістів втікти від захисників. Зокрема, рахунок до великого міг доводити Шулянський, але м’яч після його потужного удару струсонув поперечину! А вже у компенсований до першого тайму час знову трохи не пощастило Шулянському: із сильним ударом Волошина воротар впорався, відбивши м’яч перед собою, Артем опинився першим на добиванні та відправив його у сітку, але миттю раніше асистент арбітра зафіксував у нього офсайд.

Щойно розпочався другий тайм, як кияни виконали кілька перспективних стандартів, але «Дніпро» відбився. У відповідь гравець суперника мав дві реальні нагоди скоротити відставання у рахунку – на щастя, усе обійшлося. Прислухавшись до активних підказок тренерів з бровки, динамівці надалі посталалися грати у захисті більш організовано та зібрано, а суперники споробували загрожувати здалеку. Вийшло небезпечно: Ховайко прицільним ударом послав м’яч у сантиметрах над поперечиною. У відповідь кияни хитро розіграли штрафний удар майже по центру воріт, але Волошин вдарив вище. У «Дніпра» Литвиненко серйозно потурбував Моргуна, але наш воротар зреагував вчасно, витягши м’яч, що летів під каркас воріт.

Напруження зростало, і емоції іноді виплескувалися на полі. Разом з тим гра була цікавою та видовищною, адже моменти почергово з’являлися біля воріт кожної команди. У «Динамо» добре прострілював зліва Шулянський, але пертнеру не вдалося замкнути, а Ярошу довелося у падінні блокувати потенційно небезечний удар опонента. Мав свій момент Єфіменко, але тохи підвела реалізація.

Завтра на фінальному етапі ДЮФЛ (U-17) – вихідний день. Свій наступний поєдинок «Динамо» проведе післязавтра, 27-го червня, на полі НТБ «Металург» проти київської команди «Зміна-Оболонь». Початок о 16.00.

ДЮФЛУ (U-17). Фінальний турнір. Група «А». 2-й тур


25.06.2018. Запоріжжя. НТБ «Металург». 150 глядачів


«Дніпро» - «Динамо» - 0:2 (0:2)


«Дніпро»: 32. Макаровський,14. Зайков (к), 4. Хижняк, 2. Заєць, 5. Сорока, 22. Сидоренко (29. Крилов, 41), 8. Литвиненко, 11. Шинкаренко (18. Мухин, 77), 17. Ховайко (96. Глебин, 78), 44. Тяпкин (26. Шелаєв, 53), 19. Трофимюк.


«Динамо»: 1. Моргун, 16. Білик, 4. Біловар, 15. Дмітров, 14. Ярош, 21. Михайленко, 9. В. Волошин, 7. Надольський (к) (10. Бодня, 71), 20. Завгородній (8. Єфіменко, 63), 11. Шулянський, 22. Дероган (27. Скидан, 80+1).

Голи: В. Волошин (15), Завгородній (30)

Попереджені: Зайков (45), Шинкаренко (54), Крилов (79), Трофимюк (80+3) – Завгородній (61), Єфіменко (73).