20 травня 2017 13:47

Завтра состоится финал Футбольного кубка ЮНИСЕФ

21 травня у Києві на НТК ім. В. Баннікова відбудеться фінал Футбольного кубку ЮНІСЕФ – турніру для учнів шкіл з п’яти східних областей, найбільш постраждалих внаслідок збройного конфлікту: Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької.


Турнір для дітей 12 років і молодших, у яких на поле у складі однієї команди виходять і дівчата, і хлопці, стартував наприкінці березня. Протягом шести тижнів в рамках першого етапу Футбольного кубку302 школи з п’яти областей (99 із Донецької, 59 із Луганської, 64 із Харківської, 32 із Запорізької та 48 із Дніпропетровської областей) змагалися на регіональному рівні. Вісім найкращих дитячих колективів візьмуть участь у фінальній частині Кубку, матчі якої проходитимуть з 19 по 21 травня в українській столиці.


В утбольному заходi візьмуть участь президент Федерації футболу України Андрій Павелко, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, віце-президент НОК Валерій Борзов, голова Представництва ЮНІСЕФ в України Джованна Барберіс, а також відомі у минулому гравці національної збірної команди України – В’ячеслав Свідерський, Едуард Цихмейструк та Сергій Нагорняк.


Вирішальній грі Футбольного кубку ЮНІСЕФ, яка розпочнеться на стадіоні НТК ім. В. Баннікова о 12:30, передуватиме товариський матч між міжнародними співробітниками ЮНІСЕФ, журналістами, представниками ООН, зірками та почесними гостями (початок гри – о 10:10). Після церемонії нагородження переможців змагань на глядачів чекає концерт відомого музичного гурту «ТНМК».