31 січня 2017 18:26

Юрий МОРОЗ: "Удалось сделать почти все, что мы запланировали"

Наставник юнацької команди U-19 Юрій мороз підвів короткі підсумки першого збору, який його підопічні провели в Іспанії і поділився планами на другий збір, який пройде з 5-го по 19-е лютого в Туреччині:

- Вдалося зробити майже все, що ми запланували, ми залишилися всім задоволені. На жаль, не обійшлося без травм, зокрема, пошкодження отримав Мельничук, а в іншому все добре. Звичайно, хлопцям було важкувато, але всі старалися, терпіли. Збір пройшов без суттєвих відхилень. Що стосується погодних умов, кілька днів йшли дощі, але вони нам не заважали, поля були в ідеальному стані.

- Ваші підопічні досягли перемог у всіх трьох контрольних матчах - вас це радує?

- Так, наші футболісти - молодці. В іграх згадували напрацьовані зв'язки, відпрацьовували схеми і комбінації, словом, все, як і планували.

- Рівень суперників вас задовольнив?

- Так, особливо, в двох останніх матчах. Рівень наших спаринг-партнерів відповідав команді U-19. Якщо по першому супернику питання виникали, оскільки це була хоч і доросла команда, але напіваматорського клубу, то по іншим їх не було. Все пройшло вдало. Може скластися враження, що за результатом це були легкі перемоги, але по грі, особливо по першому таймі, можу сказати, що ми відчули гідний опір і конкуренцію.

- Чи мав результат першорядне значення для вас?

- Лише від одного результату ми не відштовхувалися. Звичайно, не менш важливим було награти зв'язки і підготувати гравців, щоб вони росли в ігровому плані. А кінцевий рахунок, кількість забитих м'ячів не були самоціллю. Більше уваги приділяли перебудові гри в обороні, не забували про атаку, працювали над наявними слабкими місцями.

- На зборі з вами працювали кілька випускників клубної академії 2000-го року народження. Як хлопці проявили себе?

- Тарас Дмитрук, Саша Мельник, Гіо Цитаішвілі, воротарі виглядали на хорошому рівні, видно, що хлопці стараються, адаптуються до наших вимог і умов в командах U-19 і U-21.

- Було зручно, що команди U-19 і U-21 працювали разом, і ви мали можливість тасувати склад під час товариських матчів?

- Безумовно, зручно. Наприклад, Дубінчак працював з молодіжною командою, але для отримання ігрової практики, один матч він провів за нас. Словом, ми могли коригувати склади, змінювати гравців. Оскільки кожна позиція дублювалася, в іграх нам було легше.

- На другий збір ви також плануєте брати 16-річних хлопців?

- В Іспанії робота була побудована таким чином, що з нами було більше футболістів U-19. Частина з них вже більше працювала з молодіжним складом. Для нас це хороший показник - здорово, що наші хлопці ростуть, доводять і створюють конкуренцію старшим гравцям. А в Туреччину ми їдемо вже для безпосередньої підготовки до Юнацької Ліги УЄФА, в якій зіграємо вже 21-22-го лютого.

- Прийнято вважати, що на першому зборі закладається фізична форма, а другий - більше ігровий...

- Так, ми зберегли цю традицію. Другий збір буде не лише більш ігровим, також буде достатньо вправ на тактику. Що стосується контрольних матчів, у нас заплановано три поєдинки. Також будемо згадувати ігрові зв'язки, працювати над швидкістю, структурою, швидкими перелаштуваннями, награвати тактичні варіанти. А ось витривалості вже приділимо менше уваги.

- Уже відомі дати контрольних матчів в Туреччині, і хто буде вашими суперниками?

- Загальний план вже зверстаний, у нас все готово. Як я вже сказав, проведемо три гри, тільки суперники ще уточнюються. Хотілося б, щоб це були команди не напіваматорського рівня, а більш конкурентоспроможні, щоб ми могли максимально або хоча б на 75% демонструвати свої зусилля. Важливо, щоб ці спаринги дійсно, стали хорошою підготовкою до Юнацької Лізі УЄФА. Тож певні коригування ще можливі.