21 січня 2016 22:08

Мемориал Макарова. "Десна" обыграла команду свободных агентов

Сьогодні вичерпано програму передостаннього туру в групових перегонах на Меморіалі Олега Макарова.


На відміну від попереднього ігрового дня, гучних несподіванок на стадіонах Києва та столичного регіону не відбулося. Фаворити чи просто старші за рангом свої матчі виграли, і тепер усі, хто планує виступи в стиковому раунді, заповзялися вправлятися в арифметиці. Що цілком зрозуміло, бо ситуація в усіх квінтетах і справді заплутана. А сьогодні варто виокремити складне протистояння чемпіона Київської області з юними залізничниками, у якому ледь не повторилася ситуація з учорашнього матчу «Десна» — «Локомотив». Значно досвідченіша «Чайка» безапеляційно виграла перший тайм завдяки блискавичному виходу Зелді (на фото) сам на сам з голкіпером, удару Чуприни з другого поверху після подачі кутового та влучному пострілу Кушніра. Проте в другому таймі, після низки замін, уже «Локо» перехопив ініціативу, відіграв два голи і змусив захвилюватися навіть президента «Чайки» Олександра Нігруци, який поспішав на засідання фракції в обласній раді. Тим часом «Десна» взяла гору над збірною вільних агентів, гол для котрих провів Шаповал з Ворзеля, і запропонувала переможеним — «Чайці» та збірникам (обидві команди програли чернігівцям) — у безпосередньому протистоянні визначити другого делегата від групи на стиковий раунд.


Абсолютно різними виявилися два матчі на столичних Теремках. Броварські муніципали вирвали перемогу в «Моноліта» завдяки голу Гунікова в особливо впертій боротьбі. Натомість «Легія» розгромила «Єдність», яка цілком справедливо, що підтвердив і досвідчений делегат КОФФ Ігор Качар, висловила претензії щодо арбітражу. Показово, що вперше в історії Меморіалу Макарова служителі футбольної Феміди змушені були помінятися ролями: досвідченіший асистент арбітра по перерві взяв свисток, а початкуючий арбітр — прапорця, і загальна справа поліпшилася. Шкода лишень, що трохи запізно. Хоча й ця подробиця не применшила закономірності виграшу «Легії».

Щодо турнірних перспектив, то можна з упевненістю стверджувати, що зійдуть з дистанції вже після групових перегонів київські «Моноліт» і РВУФК, а також «Єдність» з Плисок і ФК «Вишневе». Зате про решту варто говорити з обережністю. Як кажуть у таких випадках, можливі варіанти.


Группа Б


"Монолит" - "Бровары" 0:1


"Еднисть" - "Легия" 0:4


"Легия" 6 очков


"Бровары" 5


КДЮСШ-15 5


"Монолит" 4


"Еднисть" 1


Группа В


"Свободные агенты" - "Десна" 1:2


"Десна" 6 очков


"Чайка" 6


"Локомотив" 6


"Свободные агенты" 4


"Вишневое" 1