20 січня 2016 23:01

Мемориал Макарова. Гельзин снова забивает

Сьогодні відбулися матчі в усіх групах, однак чвертьфіналістом Меморіалу Макарова можна назвати хіба що «Олімпік».


У Кончі-Заспі відбулися дві важливі події. По-перше, третю перемогу поспіль здобули футболісти з Донецька — і достроково завоювали перепустку до стикового раунду. А по-друге, нарешті виграли резервісти «Динамо» і, з урахуванням особливостей календаря, отримали цілком реальний шанс таки пробитися до вісімки найсильніших. А з-поміж локальних моментів варто виокремити голи, проведені в другому матчі підряд, колишнім гравцем ФК «Бровари» Волковим і граючим очільником прем’єрлігового клубу Гельзіним.

Тим часом на Теремках сьогодні рясніло від штрафних карток різного кольору. Зокрема, арбітр Сергій Задиран вилучив з поля ще до перерви броварського футболіста Ворону, і муніципали Миколи Логвина весь другий тайм успішно відіграли в чисельній меншості, пропустивши гол од «Єдності» лише перед фінальним свистком і то з пенальті. Натомість гарячі київські хлопчаки награли на обопільне вилучення в юнацькій міжусобиці КДЮСШ-15 — «Моноліт», яку провів арбітр Олексій Буглак.

Але найспекотніше було на столичному стадіоні «Локомотив», де на морозі пристрасті вирували і спричинили справжнісінькі сенсації. Якщо нічию в протистоянні вільних агентів і відродженого ФК «Вишневе», з яким творчо працює Юрій Лень, варто списати на відносну рівність сил, що намітилася після від’їзду з табору професіоналів Пищура, Петрова, Прокіпчука, Лещенка та ще кількох відомих виконавців, то несподіванку в другій зустрічі дня пояснити взагалі важко. «Десна» впевнено перегравала юних залізничників, очолюваних Сергієм Кучеренком, майже півтора тайми, але кінцівку провалила. Може, завчасно заспокоїлася. Хоча, радше всього, далися взнаки чисельні заміни, котрі з цілком зрозумілих причин провів у спаринговому матчі тренер Олександр Рябоконь.

Дуже красивими виявилися голи Козира — прямим ударом із штрафного та Поспєлова — як результат блискавичної комбінації з багатьма ходами. Та значно більший інтерес у всіх, хто так чи так причетний до Меморіалу Макарова, викликала потреба в простих арифметичних розрахунках. Бо сьогодні очки й голи порівнювали майже всі — подих проміжного фінішу зобов’язує…


ГРУПА «А». КОЛОС (Ковалівка) — ДИНАМО-2 (Київ) — 1:3 (Козир, 45 — Жикол, 38, Ковбаса, 53, Зубков, 80).


РВУФК (Київ) — ОЛІМПІК (Донецьк) — 0:3 (Степанюк, 22, Волков, 51, Гельзін, 76).


"Олимпик" 9 очков


"Обухов" 6


"Колос" 6


"Динамо-2" 3


РВУФК 0


22 січня, п’ятниця: Динамо-2 — РВУФК. Конча-Заспа, 12:00, Олімпік-2 — ФК Обухів. Конча-Заспа, 14:00.


ГРУПА «Б». ФК БРОВАРИ — ЄДНІСТЬ (Плиски) — 2:2 (Гринь, 49, Кастрома, 70 — Петрук, 39, Р.Литвин, 85, пн). Вилучення: Ворона (Бровари, 45).


КДЮСШ-15 (Київ) — МОНОЛІТ (Київ) — 0:0. Вилучення: Зінатуллін, 89 — Кириєнко, 89.

21 січня, четвер: Моноліт — ФК Бровари. КДЮСШ-15, 11:00. Єдність — Легія. КДЮСШ-15, 13:00.


КДЮСШ-15 5


"Монолит" 4


"Легия" 3


"Бровары" 2


"Еднисть" 1


ГРУПА «В». ФК ВИШНЕВЕ — ВІЛЬНІ АГЕНТИ — 1:1 (Поспєлов, 22 — Романчук, 6).

ДЕСНА (Чернігів) — ЛОКОМОТИВ (Київ) — 2:3 (Гугугія, 31, Прокіпчук, 47 — Я.Литвин, 51, Климчук, 63, 87, пн).

21 січня, четвер: Локомотив — Чайка. Петропавлівська Борщагівка, 11:30, Вільні агенти — Десна. Петропавлівська Борщагівка, 14:00.


"Локомотив" 6


"Свободные агенты" 4


"Десна" 3


"Чайка" 3


"Вишневое" 1