31 липня 2015 14:34

Худобяк: "Карпаты" попробуют побороться за попадание в зону еврокубков"

В суботу третій тур Ліги Парі-Матч стартує протистоянням донецького «Олімпіка» зі львівськими «Карпатами». У львів’ян 3 залікові бали у турнірній таблиці, а підопічні Романа Санжара мають у своєму активі лише один заліковий пункт. Обидві команди будуть прагнути здобути перемогу у цьому матчі. Footboom.com поспілкувався з одним із найдосвідченіших футболістів львівських «Карпат» Ігорем Худоб’яком, який розповів, чого очікує від суботнього поєдинку, а також поділився ще деякою цікавою інформацією.

- По-перше, одразу хотілося б запитати, як Ваше здоров’я? Наскільки зіткнення у матчі з «Металістом» було серйозним?


- Ушкодження виявилося не настільки серйозним, як здавалося на перший погляд, перелому немає.

- Чи пов’язана Ваша відсутність у матчі проти «Сталі» з пошкодженням у першому матчі?


- Так, через це пошкодження я не зміг взяти участь у другому турі.

- Коли очікується Ваше повернення на футбольне поле?

- Я вже тренуюся разом з командою і готовий вийти на поле в наступному матчі.

- У перших двох турах чемпіонату «Карпати» здобули одну перемогу і один раз поступилися, таким чином заробили 3 очки у двох матчах. Чи можна вважати вдалим старт команди у новому сезоні?

- Вдалим старт назвати важко, я б назвав старт середнім. З можливих шести очок ми набрали три, тому це і не добре, і не погано. Я би поставив нашій команді чотири з мінусом за старт сезону.

- В суботу Вашій команді буде протистояти донецький «Олімпік», що знаєте про цю команду і який результат задовільнить львівські «Карпати»?


- У порівнянні з минулим сезоном у донецької команди дещо змінилася гра. Нам дуже тяжко грати з «Олімпіком» на виїзді, минулого року ми в гостях програли. Наша команда налаштовується на перемогу, і тільки перемога буде вдалим результатом у цьому матчі.

- У попередньому матчі проти «Сталі» головний тренер дніпродзержинської команди Володимир Мазяр був незадоволений діями арбітра у матчі. Він не вважав, що в епізоді з призначеним пенальті його футболіст грав рукою. Як Ви можете прокоментувати цей епізод?


- З відеоповтору дійсно видно, що м’яч попав у руку. Чи була це гра рукою? Суддя розсудив, що так. На мою думку, в цьому епізоді пенальті скоріше був, аніж навпаки.

- Всі ми знаємо, що перед початком нового сезону на львівський клуб було накладено заборону на трансфери. Ви як один з найдосвідченіших футболістів відчуваєте на собі додаткову відповідальність?

- Я завжди відчуваю велику відповідальність, граючи за «Карпати». Не можу сказати, що відчуваю якесь додаткове психологічне навантаження з цього приводу.

- Велика кількість чуток була про перехід Павла Ксьонза до інших команд, але він залишився і, наскільки зрозуміло, продовжить виступати за львівські «Карпати». Як цю новину сприйняли у колективі?

- Для нашої команди це великий плюс. Паша дуже сильний гравець, ми всі дуже задоволені, що він нам допоможе. З ним однозначно команда буде сильнішою.

- Зараз у «Карпатах» велика кількість молодих талановитих вихованців клубу, яким довіряє Ігор Йовічевіч. Кого з молодих футболістів команди Ви б виділили?


- Когось одного тяжко виділити, є група хороших молодих гравців. Всі гарно себе проявляють, якщо все ж таки когось виділяти, то це - Швед, Кльоц, Чачуа, Мірошниченко.

- Чи були поставлені перед командою якісь конкретні завдання на сезон?

- Конкретики щодо турнірних завдань від керівництва не було, але були побажання, щоб команда знаходилася у верхній частині турнірної таблиці і спробувала нав’язати боротьбу за єврокубкову зону.