9 травня 2015 12:07

Роберто МОРАЛЕС: "На уровне федерации есть те, кто был с Пустовойтенко, Суркисом, Коньковым - профессиональные подхалимы, то, что не тонет"

Телеведучий і коментатор каналів «Футбол 1» / «Футбол 2» — про упередженiсть в українському футболі.

«Сам вітчизняний футбол скандальний за своєю суттю, усі усіх підозрюють в усьому. На Мегаспорті разом з Ігорем Цигаником коментували матчі Кубку УЄФА 2009. Коли грали „Металіст“ з „Динамо“, потім „Динамо“ з „Шахтарем“ нас деякі вболівальники рішуче звинуватили у запроданстві, хоча сам холдінг був абсолютно пофігістичний до футболу, навіть фірташівська „Таврія“ ніяких преференцій не мала . Одні дзвонили кричали, що „кротам“ продалися, інші що Суркісу. Окрім упередженості, котра справді існує, є ще фактор сприйняття фанами — вони усіх вважають запроданцями, а себе пухнастими зайчиками. Коли говориш людям про свою абсолютну байдужість до ДК і ШД, мало хто вірить. Особисто мене це найбільше дратує, вже через одне це виникає бажання тримати дистанцію з ЧУ».

«На рівні ж федерації є ті, хто був з Пустовойтенком, Суркісом, Коньковим — професійні підлабузники, те, що не тоне. У 2001 ФФУ грала на київському боці, потім було інше. Паритету не було ніколи і справа навіть не стільки у двох сторонах протиборства, скільки у великій кількості ментальних рабів», — написав Роберто Моралес у своїй конференції на MatchDay.ua.