19 липня 2013 19:53

Романчук подписал контракт с "Арсеналом"

Гравець «Арсенала» Олександр Романчук під час підготовки до зустрічі з добре знайомим для себе «Металістом» відповів на запитання прес-служби ПЛ.

− Олександре, влітку вирішувалось питання щодо кожного гравця «Арсенала». Що стало вирішальним чинником, що ти залишився?

− Перш за все, це бажання Юрія Бакалова бачити мене у складі своєї команди. Коли головний тренер запрошує, це дуже багато значить. За таких умов я навіть не розглядав інші пропозиції. Чутки ходили, знаю і я про зацікавленість у моїх послугах. Однак не вважаю за потрібне навіть говорити про це. Конкретних переговорів ні з ким не вів.

− Чи можна нинішній «Арсенал» назвати новою командою?

− Важко відповісти. Хтось повернувся до складу, і ці виконавці не можуть вважатись повноцінними новачками. Також багато хто залишився з тих, хто виступав тут навесні. Зігратись все ж потрібен час. Наша найперша мета − показувати футбол, схожий на той, який ми демонстрували в останніх турах попереднього сезону. За відгуками майже всіх фахівців і глядачів, та гра подобалась, а також приносила результат.

− Згадуючи другу частину минулого сезону, «Арсенал» у ній зумів досить швидко стати на ноги. Завдяки чому?

− Гадаю, ми всі були згуртовані однією ідеєю. Кожен гравець розумів відповідальність за клуб, при цьому не забуваючи про власне ім’я. Іноді труднощі допомагають досягти успіху. Старались показувати на полі максимум з того, що можемо та вміємо. За таким же принципом варто діяти і зараз.

− У березні ти не міг за умовами орендної угоди зіграти проти «Металіста», якому тоді належав…

− Зараз для цього перепон вже не існує, оскільки уклав повноцінний контракт з «Арсеналом».

− Гадаєш, «Металіст» змінився з того часу, як ти був гравцем харківської команди?

− Якщо і так, то зовсім незначним чином. Кістяк залишився. Майже всіх знаю, з українцями підтримуємо стосунки. Окремі точечні посилення не могли змінити малюнку гру. Тактика і лідери у більшості ті ж, тренер також має можливість працювати вже тривалий час.

− За рахунок чого, на твій погляд, «Металіст» вперше зійшов на срібну сходинку?

− Найпростіше і найправильніше відповісти − за рахунок перемог над головними конкурентами у вирішальних зустрічах. Ну а складових у грі багато − це індивідуально сильні виконавці, добра зіграність, хороша робота селекційної служби. Нелегко Мирону Богдановичу Маркевичу працювати з такою кількістю іноземців, однак він з честю виходить з положення, знаходячи спільну мову з усіма і вибудовуючи фірмову гру команди.

− Дивишся ігри за участю «Металіста»?

− Коли є нагода − завжди. Наприклад, стартовий матч нового Чемпіонату України проти донецького «Металурга» спостерігав із цікавістю. Вважаю перемогу господарів справедливою. І це при тому, що суперник був зовсім не з числа слабких і також показав змістовний футбол.

− Якою ти очікуєш суботню гру?

− Важко давати прогнози. Напевно, «Металіст» піде вперед − ця команда любить атакувати. Не відсиджується в обороні навіть проти «Шахтаря». Ми ще докладно розберемо гру наступного суперника. Попри те, що харків’яни мають багато козирів, недоліки також є у будь-кого.

− Можна очікувати змін у складі «Арсенала»?

− Принаймні, ніяких новачків або травм у нас на разі немає. А зміни можуть бути продиктовані моделлю гри, яку обере Юрій Бакалов. Навіть якщо стануться певні перестановки, це ще не свідчитиме про якісь оргвисновки. Просто хтось може краще підходити на конкретного супротивника.