19 березня 2013 12:57

Владимир БЕССОНОВ: "Просматривал Левандовски на дисках, но до серьезных переговоров дело не дошло"

 22 березня національна команда України з футболу проведе відбірковий матч Кубка світу-2014. Підопічні Михайла Фоменка на виїзді зіграють із Польщею.

 Про майбутню гру розповідає Володимир Безсонов.

- Бачив Роберта пару разів на дисках, - каже Володимир Васильович. - Дуже сподобався. Зразу був помітний форвард-забивала. Був упевнений, що десяток-другий голів одразу за чемпіонат заб'є. Деревце, яке слід було полити. Але тоді до серйозних переговорів справа не дійшла. Треба було з агентами ще якимось домовлятися.

- Як протидіяти нападаючому?


- Грати в прийом, на випередження, - вважає Безсонов. - Треба зробити так, щоб Левандовський менше був з м'ячем у карному майданчику. Дуже координований гравець, хоча і високий, миттєво приймає рішення на футбольному полі.

184-сантиметровий Левандовський має чудову швидкість, не гіршу, ніж Робін ван Персі, бомбардир "Манчестер Юнайтед", лідер англійської прем'єр-ліги.

- Якщо Левандовський не заб'є Україні, це 50 відсотків успіху, - говорить Безсонов. - З одного боку, в збірній Польщі не такі сильні гравці, як у "Боруссії", там немає Ройса та Ґьотце. З іншого, форвард чудово взаємодіє з Кубою Блащиковським, своїм партнером по збірній та клубу.

Влітку 2014-го у Левандовського закінчується контракт із "Боруссією". Продовжувати його він не хоче. Тому найближчого літа дортмундський клуб змушений буде продати лідера нападу. Претенденти на поляка - "Манчестер Юнайтед", "Баварія". Ціна - 30 млн євро.

- Я не знаю, скільки він коштує, - додає експерт. - Це не моя справа. Гроші - річ сумнівна, коли йдеться про трансфери. Якщо вірити тільки цифрам, то Халк та Вітсель, яких купив "Зеніт" за 100 мільйонів доларів, мали б самотужки виграти Лігу Європи. А вони швейцарському "Базелю" програли, що коштує менше за цих двох футболістів. Скажу тільки, що Левандовський не гірший за провідних форвардів світу - Фалькао, Кавані.