16 листопада 2012 20:52
6

Вадим РАБИНОВИЧ: "Конкуренцию за зрителей мы "Динамо" проигрываем в чистую. Пока что..."

Очільник «Арсеналу» дуже роздратований останнім фіаско свого клубу

— Не став би казати, що в команді — суттєва криза: радше — спад, який буває в кожного колективу, — реагує на цитату Леоніда Кучука про «тривалу кризу» Рабінович, — і трагедії, вважаю, робити не слід. Серед причин — кілька факторів: по-перше, психологія, по-друге, м’яч іноді просто не йде у ворота суперників. Ця серія розпочалася після гри з «Кривбасом». Сподіваюся, що до «Шахтаря» наведемо лад. Чи принаймні до гри з «Динамо»…

— Невже справа лиш у цьому? Той же Леонід Станіславович натякає, що зіштовхується з проблемами, які не обмежуються футбольним полем. Активно ширяться чутки й про негаразди в адміністрації клубу, а диму без вогню…
— Ви просто провокаційно інтерпретуєте репліки того ж Кучука. Проблеми за межами поля — це та ж психологія футболістів. До слова, щойно мав тривалу розмову з тренером, і ми дійшли спільних висновків. У цілому, вважаю, розслабилися наші підопічні.

— Чого раптом?
— Давно не ганяв їх, а ось час уже, здається, якраз настав.

— І як саме ви їх «ганятимете»?
— Поки що не знаю.

— Недавно ви на кілька місяців залишали клуб, назвавши цей період «творчою відпусткою». Віднині працюєте в звичному режимі?
— Буквально з сьогоднішнього дня (розмова відбулася у вівторок. — Г. К.)! Прийшов о дев’ятій, розібрав кілька питань — одне слово, «сильно» повернувся! Знаєте, гра з «Чорноморцем» настільки мене роздратувала, що й вибору особливого не було.

— Після «Мури» сказали, що не відчуваєте спрагу до футболу…
— Це відчуття «спраги» якраз і прийшло після «Чорноморця»!

— Але, все одно, іноді складається враження, що тієї жаги, що була у вас кілька років тому, немає. Уже не привертаєте увагу вболівальників безкоштовним насінням, напівоголеними дівчатами та іншими атрибутами, які супроводжували деякі матчі «Арсеналу» тоді, коли ви тільки-но очолили клуб…
— Досі борюся зі стереотипною думкою, що в Києві існує лише «Динамо». Інша справа, що конкуренцію за глядача ми їм програємо начисто. Поки що… Як не крути, а порівнювати стадіони «Динамо» та «Олімпійський» — це все одно, що проводити аналогії між «Жигулями» та «Мерседесом». Ще один ключовий фактор — якість гри. Таким футболом, який був із «Чорноморцем», уболівальника не привабиш. Загалом, не вважаю, що маємо переманювати аудиторію «Динамо» — слід створювати свою. Яка нормальна людина обере спочатку собі один клуб, а потім раптом змінить свою позицію?! Узагалі не слід думати, що наш рух у цьому напрямку зупинився…

Гліб КОРНІЄНКО, «Український футбол». 

Помню, в студии 5-го канала, г-н Рабинович со штанов выскакивал и «угрожал», что через полгода он всем покажет толпы фанатов «Арсенала». Таки да, обделался, а может сначала надо думать, как это делают многие евреи, но за г-н Рабиновичем этого в последнее время не замечалось. С ЛЕ, «пролетели»! Зато первые, такого головотяпства украинские клубы еще не знали! Вот и имеем тот «Арсенал», который имеем! А очередная клоунада г-на Рабиновича о том, что он кого-то погоняет, уже никому не интересна. Все поняли, что это за специалист от футбола. Пора в Запорожье на стажировку!
Купить? - "Это же не наш метод, Шурик...")))
Сумніваюсь,Олексій,щоб Рабінович не побудував би хоч маленьку арену,якби влада Києва виділила якийсь клаптик "дорогоцінної столичної землі".Здається, він і сам колись порушував цю тему.А ті,хто має можливості крутити землею,кліпає собі торгові центри і не переймаються футбольним бізнесом того ж,як ти кажеш,Абрашки.Та що там футбол! Їм нічого не варте життя тварин у київському зоопарку,вб*ють з півсотні слонів,щоб заволодіти "нерентабельними гектарами".
Сховати
Виділити і продати - речі різні. Тим більше Арсенал компанія акціонерна, так що влада їм може лише продати землю. І його проблеми, що він не може чи просто не хоче її купувати. Його розмови "про погану київську владу" лише відмазки для бідних. Мав би бажання при наявних ресурсах - давно мав би свій стадіон. Він каже про незрівнянність Олімпа і "Динамо" ім. ВВЛ, так а хто йому забороняє орендувати Олімп? Тіснились же раніше на Грушевського Динамо і Арсенал, на Олімпі всім місця вистачить. Так цього немає. І стадіона свого немає у них. І не буде. Бо абрашка балаболка і тільки сам єврейський бог знає, нащо йому той бездомний і непотрібний нікому клуб.
Сховати
Може так, а може й ні.
Нічого ти не доб*єшся такими темпами. По-перше, щоб мати вболівальника, треба мати свій стадіон, власний, котрий не носить назв суперників :) От взяти ту саму Оболонь: хоч зараз і проблеми у клуба, але збудували акуратний стадіончик, на трибунах є люди, в основному оболонці, я й сам на матчі ПЛ ходив декілька разів, благо стадіон поруч, навіть ультраси є :) Тобто визначена була цільова аудиторія: жителі одноіменного району, в основному сім*ями, клуб маленький але гордий. А що Арсенал? Один вихід - будувати якусь собі невеличку арену хоч би й на тому Лівому березі, спробувати заманити місцевих, поступово розвиватись. Але чи треба воно абрашці? Таке враження, що багато людей тримають ці клуби лише для знущання над ними чи для прикриття своїх брудних справ.