24 червня 2011 20:17

"Александрия" просматривает шесть новичков

Після короткого перепочинку футболісти ПФК «Олександрія» зібралися на футбольній базі, щоб розпочати підготовку до старту Епіцентр Чемпіонату України з футболу Прем`єр-ліги. 9 липня «Олександрія» в гостях зустрінеться з полтавською «Ворсклою».

Головний тренер команди Володимир Шаран розповів про підготовку до нового сезону.

- Володимире Богдановичу, позаду свято, відпочинок… З яким настроєм тренерський штаб готується до нових футбольних баталій в якості новачка Прем`єр- ліги?
 
-Настрій, як і завжди – бойовий. Безумовно, що наразі треба з подвійною енергією, завзяттям та наполегливістю готуватись до старту Чемпіонату. Після вшанування команди, президент клубу дав нам тижневий відпочинок, щоб футболісти змогли більш тісніше поспілкуватись з рідними та близькими. Усі ми добре розуміємо ту відповідальність, яка лягає на наші плечі. Тому, після короткої відпустки, відразу 21 червня на тренувальний збір з’їхалось 28 гравців. Після медичного огляду, що відбувся напередодні, приступили до тренувальних занять. Весь хід підготовки до Чемпіонату буде проводитись вдома, де створені всі належні умови (для відновлення фізичних кондицій гравців – басейн, сауна, більярд.., - авт.). Головне – набрати гарну спортивну та фізичну форму, технічно, наскільки це можливо за такий короткий термін, зігратись оновленій команді до першого матчу з полтавською «Ворсклою». Гадаю, що ми цей шлях пройдемо оптимально, якісно і результативно.
 
- Читачам цікаво буде знати з перших вуст: хто залишив команду, хто зараз перебуває на оглядинах?
 
-У цьому ми не робимо ніякого секрету. На теперішній час команду залишили два футболісти: Пархоменко та Іващенко. Усі інші гравці на місці і активно тренуються. У матчі з «Кременем» ми переглянули 6 гравців, до котрих у нас є зацікавленість. Наскільки вони готові підсилити командну гру в недалекому майбутньому, ми і побачимо та оцінимо їх потенціал в контрольних спарингах, що заплановані тренерським корпусом.
 
- Більше детально про гравців, що грали на полі?
 
- Ми побачили в грі наступних футболістів: Чепурненка - з ФК «Львів», Войтенка - з «Металіста» (молодіжний склад), Муховікова -з «Закарпаття», Кварцхвелію - з «Торпедо» (Кутаїсі, Грузія), туніського гравця Салхі - який рік захищав кольори ПФК «Севастополь» та Кропіка – з «Вікторія-Жижков» (Прага, Чехія).
 
- Власне кажучи, цими гравцями Шаран не обмежиться?
 
- Звісно, що на оглядинах будуть ще й інші футболісти. Ми постараємося підібрати такий склад команди, який би міг створити конкуренцію клубам Прем`єр-ліги. Думаю, що ще кілька нових гравців будуть задіяні вже в суботньому матчі з дніпродзержинською «Сталлю». Користуючись нагодою, запрошую вболівальників прийти на цю гру. Перед матчем олександрійці матимуть нагоду поспілкуватись з президентом клубу Лавренком та тренерами команди. Ми чекаємо 25 червня на 17.30 усіх, кому до вподоби наш футбол.
 
- З якими ще командами Ви плануєте провести контрольні матчі?
 
- 25 червня до нас завітає дніпродзержинська «Сталь», 27-го гра з новачком першої ліги - МФК «Миколаїв». Планували зіграти 2 спаринги на початку липня з «Ворсклою» та «Оболонню», але обидва тренери цих команд відмовились з певних особистих міркувань. Підшукуємо інші команди, які б дали згоду.
 
Іван МЕЛЬНИК