23 січня 2011 11:18
1

Кононов, Дедышин и Йовичевич о новичке "Карпат" Грегоре Балажице

Головний тренер «Карпат» Олег Кононов розраховує на те, що новачок «зелено-білих», словенський центральний захисник Грегор Балажіц зможе не лише стати гравцем основного складу нашої команди, а й суттєво посилить її оборону вже у весняній частині поточного сезону.

«У нас вже є два центральних захисники з Сербії – Іван Мілошевіч та Неманья Тубіч. Тепер у «Карпати» прийшов ще один гравець з Балканського півострова – словенець Грегор Балажіц. І це не випадково. Я вважаю, що балканська школа футболу є дуже доброю. Тренери в усіх країнах колишньої Югославії працюють на совість і готують кваліфікованих гравців, на яких є попит в усьому світі. У нас останнім часом гостро стояло питання у центрі захисту. Наш трансфер-директор Ігор Йовічевіч запропонував кандидатуру Грегора. Я бачив його у двох іграх відбору до молодіжного чемпіонату Європи між збірними України і Словенії. Тоді він мені дуже сподобався. Окрім тих матчів я переглянув ще багато поєдинків за його участю. І вони мене остаточно переконали, що цей футболіст нам повинен принести користь. Знаю, що переговори про перехід Балажіца у «Карпати» були непростими. Тому хочу подякувати і нашому гендиректору Ігорю Дедишину, і Ігорю Йовічевічу за те, що вони зуміли виграти переговори в інших клубів і в результаті Грегор став гравцем «Карпат», – сказав Олег Георгійович.

Керманич «Карпат» охарактеризував новачка як футболіста, в якого є чималий потенціал і висловив надію, що він суттєво допоможе нашій команді вирішити поставлені перед нею завдання.

«Грегор є координований, швидкий, добре підбирає м’яч як внизу, так і зверху. А найголовніше, у цього гравця є інтелект. Так, він ще молодий і немає великого досвіду. Є йому й над чим працювати. Але у нього є чималий потенціал і тепер вже й від нас, від тренерів, багато що залежить, чи зможе він його розкрити саме в «Карпатах». Я думаю, що спільними зусиллями ми знайдемо шлях, яким повинен йти Грегор, щоб розвиватися, прогресувати і бути максимально корисним нашій команді та допомагати їй досягати результату. Також мені до вподоби, що він, як я і решта тренерів «Карпат», не звик багато говорити і обіцяти. Потрібно працювати і доводити насамперед на полі, чого ти вартий як футболіст», – додав керманич «Карпат».

Генеральний директор ФК "Карпати" Ігор Дедишин розповів, що у процесі переговорів з попереднім клубом Грегора було чимало труднощів. Однак в підсумку ФК «Карпати» зумів переконати як своїх опонентів по переговорному процесу, так і самого гравця в тому, що цей трансфер буде вигідним для усіх сторін.

«У Словенії при підписанні контрактів з клубами з-за кордону орієнтуються головним чином на сусідні держави, в першу чергу на Італію. Тому запросити гравця в український чемпіонат не є так просто. Але нам це вдалося зробити і я вірю, що і Грегор Балажіц, і «Карпати», і його попередній клуб ніколи не пожалкують про цей трансфер. Це молодий футболіст, йому лише 22 роки. Як бачите, ми дотримуємося свого принципу купувати гравців, у яких є перспектива прогресу у грі і розвитку кар’єри. Не сумніваюся, що чемпіонат України для Грегора стане кроком вперед і це дасть йому можливість піднятися догори і буде новою мотивацією вдосконалювати свою майстерність. Сподіваюся, що він не лише складе конкуренцію провідним футболістам «Карпат», а й стане одним з основних гравців нашої команди», – сказав Ігор Михайлович.

Вірить у хороші перспективи у складі «Карпат» Грегора Балажіца і трансфер-директор  Ігор Йовічевіч.

«Домовитися про перехід Грегора в «Карпати» було непросто. Але треба сказати, що коли я йому розповів про наш клуб, про наші перспективи, то він одразу зацікавився пропозицією. Це дуже скромний хлопець, який не звик багато говорити про свої сильні сторони, як футболіста. Він все робить на полі. Скажу прямо - переглянувши ігри за його участю (а серед них були й такі, коли він не знав, що за ним спеціально спостерігають), я ні хвилини не сумнівався у тому, що запросивши його, ми зробимо помилку. Вірю, що ми всі будемо задоволені його грою», – підсумував Ігор Йовічевіч.

я ні хвилини не сумнівався у тому, що запросивши його, ми зробимо помилку Прикольно)