20 серпня 2010 11:30

U-16: дебют команды Петракова

У вівторок, 24 серпня, у День незалежності нашої держави юнацька збірна України (U-16) поєдинком проти латвійців розпочне виступи на XVII Міжнародному турнірі на призи Федерації футболу Литви, що проходитиме в містечку Паланга. Прикметно, що, на відміну від інших учасників змагань, які відправили до Балтії гравців 1994-го року народження, синьо-жовтих представлятимуть молодші на рік футболісти.

Третій збір
Команда, складена з футболістів 1995 року народження, розпочала своє існування навесні, а нинішній збір для неї − вже третій за ліком. Для підопічних Олександра Петракова турнір у Паланзі стане першим іспитом на шляху до відбірного циклу Євро-2012 (U-17), який стартуватиме восени 2011-го.
Пострадянські суперечки
Цього року до Литви з’їдуться вісім юнацьких збірних з країн колишнього СРСР. До групи B, окрім українців та латвійців, потрапили також Молдова та Грузія, тоді як квартет А склали господарі змагань, Білорусь, Казахстан і Азербайджан. У п’ятницю, 27 серпня, завершаться групові турніри, а наступного дня відбудуться матчі за 7-е, 5-е, 3-є та 1-е місця.
Міжнародний турнір (Паланга, Литва)
Група А. Литва, Білорусь, Казахстан, Азербайджан.
Група B. Україна, Латвія, Молдова, Грузія.
24 серпня. Україна − Латвія
25 серпня. Україна − Грузія
27 серпня. Україна − Молдова
28 серпня. Матчі за 7-е, 5-е, 3-є місця та фінал.
Склад збірної України
Воротарі: Богдан Сарнавський («Арсенал» Київ), Ярослав Ставицький («Шахтар» Донецьк);
захисники: Микита Бурда (РВУФК Київ), Тарас Качараба (УФК Львів), Роман Лазарович (BRW-BIK Володимир-Волинський), Василь Сагайдак («Шахтар»), Юрій Ткачук («Металіст» Харків);
півзахисники: Дмитро Білоног, Артем Габелок, Віктор Коваленко (усі − «Шахтар»),
Орест Кузик («Карпати» Львів), Валерій Шейка (РВУФК), Дмитро Шкребец («Металіст»), Юрій Яструб (УФК);
нападники: Максим Банасевич (ДЮСШ-15), Микита Ветров, Олег Ситенький (обидва − «Металург» Запоріжжя), Артем Радченко («Металіст»), Максим Шичка («Олімпік» Донецьк).