Автор: Олексій
Зареєстрований: 07.01.2009
Останній візит: 12.03.2015
14 травня 2010 12:38
25

Кажете, Європа?..

Динамо Київ - найславетніший клуб Східної Європи. І нехай зараз в ігровому плані є багато проблем, статус все-таки спонукає до дотримання певних норм і правил гри на футбольному ринку. Найбільше мрій і надій динамівців,як завжди, покладено на Європу і на успіхи саме на Старому континенті, тому клуб має орієнтуватися на футбольні і біляфутбольні закони європейських команд.

Основа професійного футболу і причина його виникнення - це глядацький інтерес до цього спорту. Як це не банально звучить, але все, що робиться на футбольному полі - робиться для вболівальника і задоволення його потреб у видовищі. Глядач(вболівальник, фанат) для професійного клубу є все. Для нього будуються стадіони, підвищується оперативність роботи медіаслужб клубу, для нього створюються фан-сайти, проводиться реклама матчів, знижки і бонуси при купівлі тікетів на стадіон(система абонементів). Це в Європі...

А як у нас? Без сумніву, інфраструктура Динамо є однією з найкращих у світі, це відомо багатьом. Але ж це умови, створені для тренерів, гравців, персоналу клубу. А як же основа основ, як почуває себе вболівальник? Буду виказувати своє особисте ставлення:

Стадіон. Епіцентр, лігво, театр футболу. Мені імпонує наш "Динамо" ім. Лобановського - прекрасний стадіон, затишний, в обіймах величезних дерев, з якісним газоном і невеличким марафетом на трибунах і адміністративних приміщеннях. Приймати Ворсклу і Металург тут прекрасно. Але грати тут з Барсою і Інтером вже інша історія. Ну це минуле століття мати такий стадіон такому клубу, який прагне через два роки виграти ЛЧ;) Благо, що Олімпійський(можливо) побудується і ми матимемо прекрасну арену для лігочемпіонських баталій.

Телетрансляції. Тут взагалі жах. Телеканал ТЕТ, де показують ДОМ-2, апріорі не може показати картинку краще, ніж трасляція матчу лругої ліги чемпіонату Зімбабве. Навіть Футбол Дєніскіна має хоч якийсь стандарт якості... Ми тут пасемо задніх. Послухавши на Спортах 1, 2 Вацка, Босянка і Джулая, я на трансляціях матчів Динамо вимикаю звук, щоб не слухати циз сумних тирад наших "акул мікрофону". Чому не проводити трансляції на тих же "плюсах", тим паче в Києві є можливість трансляції на високому рівні.

Анонси і реклама матчів. Скільки себе пам'ятаю як свідомого вболівальника Динамо, ні разу не бачив по місту афіш з анонсами матчів Динамо. Анонси трансляцій бувають лише на ТЕТі, який ніхто крім домогосподарок не дивиться. Про матчі можна дізнатися лише з Інтернету чи новин в газетах. А де ж ролики з закликом: "нам потрібна твоя допомога, підтримай улюблений клуб, приходь на стадіон.." і т.д. на передових каналах українського ТБ, на рекламних щитах і боксах по Києву?

Масова робота з трибунами. Хіба важко найняти спеціально навчених людей для розспівування якихось кричалок, масових ігор(типу запускати хвилю) в перервах і перед початком матчів? А ми маємо, що якийсь чолов'яга(не знаю його імені), щось кричить не державною мовою на стадіоні, хоча при цьому його ніхто не слухає. Чи важко об'явити конкурс на новий нормальний гімн Динамо? Ну вибачте, наш сучасний гімн дуже примітивний, а його й так мало хто знає. Чи не прекрасно було б співати щось типу YNWA на стадіоні?

Тому так і живемо: клуб з потужною інфраструктурою і великими амбіціями є майже відірваним від вболівальників, не піклується інтересами найголовнішого фактору в сучасному професійному футболі. А ви кажете "Європа"...

Часом доводиться чути про таку точку зору, що Динамо це клуб "власне Суркісів", це їх бізнес. Тому постає питання: можливо вболівальники клубу не потрібні взагалі? Я розумію що це нонсенс, тим більш дивно чути таке від самих вболівальників. Не хочу звинувачувати в усіх гріхах власників, в решті решт саме вони зараз опікуються нашим клубом і роблять це, треба визнати, не найгіршим чином, але мені здається, що в світлі відомих політичних подій в нашому футболі, в світлі "інформаційної війни", деякі наші товарищі (не соціалістичнмй термін, всеж таки за одну команду вболіваємо:) ), м"яко кажучі, не вірно сприймають будь-яку критику в адрес чи то ДК чи то безпосередньо Суркісів. Мусимо визнати, ми маємо багато проблем, нам є куди рости і клуб має переглянути своє ставлення до деяких речей, найважливіша з яких, на мою думку, взаємодія з вболівальниками. Тому "+" автору за блог.
Автор просто маладца , в принципі всі описані тут пункти дійсно хотілось би покращити... На жаль команда за останні роки втратила і стадіон , і багатьох вболівальників , і відомість у Европі
Поддержую полностью!
Впринципі підтримую по більшості позицій, особливо щодо роботи з трибунами і взагалі з вболівальниками за межами стадіону, єдине що зі стадіоном все ж таки ми проблем не маємо завдяки Олімпійському і ти сам це зазначив. Проте нажаль твій крик душі можно спокійно прирівняти до розмови з вітром, навряд чи шось зміниться в скільки-небудь близькому майбутньому. Вочевидь сучасне керівництво клубу не вважає за потрібне покращувати взаємодію з вболівальниками, іншого пояснення я не маю.
Сховати
Ну про стадіон це проблема, так сказати, наших днів, якраз в перерві між закриттям і відкриттям реконструйованого Олімпійського. А от чи буде ким його заповнювати при такій політиці керівництва в майбутньому??