30 березня 2019 15:29

"Мариуполь" - "Динамо" 1:2. Первенство U-19. Отчет о матче

У суботу, 30-го березня, відбувся матч 17-го туру Першості U-19 між «Маріуполем» з однойменного міста та київським «Динамо».


Гра пройшла у Маріуполі, манежі СК «Іллічівець».


Зустріч розпочалася із неприємності для динамівців. Уже на 3-й хвилині господарі змогли забити швидкий м’яч та вийти вперед. Після навісу з лівого флангу Літюк, перебуваючи в центрі штрафного майданчика, легким дотиком голови переправив м'яча в дальній кут воріт. Надалі наша команда намагалася переломити хід поєдинка на свою користь. Воротам маріупольців загрожували Шулянський, Надольський та Ісаєнко. Добре проривався до воріт Завгородній, він прокинув м'яча повз воротаря та поцілив у ворота з гострого кута, але арбітр не зарахував взяття воріт, зафіксувавши гру рукою у нашого гравця. Втім, готрими випадами відповідали і господарі, зокрема, Байдал небезпечно виходив до воріт. Але відав передачу, на яку ніхто з партнерів не встиг відгукнутися.


Серед подій, вартих уваги у першому таймі, відзначимо, що в одному з моментів жовту картку отримав півзахисник киян Білошевський, на жаль, для Богдана це четверта жовта картка в сезоні, тому наступний матч «Динамо» у чемпіонаті U-19 він пропустить.


Другий тайм команди розпочали не менш активно. Євген Ісаєнко, щойно вийшовши на заміну, одразу мав чудовий момент, але з його ударом низом з близької відстані впорався голкіпер, зірвавши оплески глядачів на трибунах. Перевів він м’яч на кутовий в ефектному стрибку і після ще одного небезпечного удару динамівців. Відчувалося, що кияни потроху нагнітають ситуацію біля воріт суперника, але до певного часу ні подачі від кутової позначки, ні удари з гри цілі не досягали. В одному з моментів Надольський лише трохи не дотягнувся головою до м’яча після навісу з правого флангу.


Нарешті, динамівці були винагороджені за свої зусилля та на полегливість, спрацювали заміни: Бодня зліва навісив до штрафного майданчика, де Ісаєнко вистрибнув вище за всіх та у боротьбі із захисником головою переправив м’яч під поперечину, зрівнявши рахунок.


Із новими силами гості пішли вперед: вийшовши один на один з воротарем той же Ісаєнко послав мяч поруч зі стійкою, але через 10 хвилиин Євген скористався чудовим пасом партнера, знову вийшов віч-на-віч із голкіпером та майстерно його переграв, вивівши свою команду вперед.


До фінального свистка рахунок більше не змінювався. 2:1 – вольова виїзна перемога динамівців у Маріуполі.


Першість України U-19. 17-й тур.

30.03.2019. Маріуполь. СК «Іллічівець»

«Маріуполь» - «Динамо» (Київ) 1:2 (1:0)


«Маріуполь»: Михайлов, Пінчук, Маймула, Романюк, Співак, Добррохотов, Вискребенцев, Літюк (к) (Літовченко, 75), Шамлі (Лаптєв, 55), Байдал, Пелипак (Лукач, 68).


«Динамо» (Київ): Моргун, Дмитрук, Біловар, Сирота, Ярош (Бодня, 66), Білошевський (к), Мащенко, Волошин, Надольський, Шулянський (Велетень, 74), Завгородній (Ісаєнко, 46).


Голи: Літюк (3) – Ісаєнко (69, 78).