Автор: M.Max
Зареєстрований: 30.01.2010
Останній візит: 17.12.2011
10 грудня 2010 15:26
7

Львів стадіон до євро ( 1 частина)

 ЛЕМБЕРГ

 

Новий стадіон у місті Львові - футбольний стадіон, який будують для проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012.
  • Назва стадіону: Назва буде визначена в ході конкурсу.
  • Загальна кількість місць: 33 400
  • Вартість будівництва: згідно розпорядження голови ЛОДА 875 млн. грн
  • Введення в експлуатацію: липень 2011 року
  • Власник стадіону: Національне Агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи в 2012 році з футболу
  • Адреса: м. Львів, вул. Стрийська – кільцева дорога Львова
  • Автор проекту: «Конструкторське бюро Альберта Віммера» (Albert Wimmer ZT Gmbh), м. Відень
  • Генеральний проектувальник: ТзОВ «Арніка» (м. Львів, Україна)
  • Генеральний підрядник: ТзОВ «Альткомкиївбуд»
  • Статус стадіону: стадіон збудований на 30%.
  • Початок будівельних робіт: 20.11.2008
  • Дозвіл на будівництво: 19.12.2008
  • Початок будівництва: 20.01.2009
  • Площа проведення робіт: 9 гектарів
  • Тип стадіону: футбольний
  • Джерело фінансування: Львівська міська рада, Кабінет міністрів України.


Проект передбачає будівництво стадіону 5-го покоління. Він буде одним із найновіших в Європі, адже враховуватиме нові вимоги УЄФА до стадіонів, які передбачають розвиток нових технологій як у будівництві так і інформаційній та цифровій сферах. Окрім того, чимало нових вимог УЄФА спрямовані на збільшення зручності вболівальників перебування на матчі. Більшість вимог, які будуть виконані при його будівництві залишатимуться незмінними протягом наступних 10 років.

Розробником проекту стадіону виступило «Конструкторське бюро Альберта Віммера», яке проектувало стадіони для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2008 року в Австрії, а також будує стадіон у Варшаві до ЄВРО 2012. Разом з австрійцями працювала львівська фірма «Арніка».

Місткість стадіону – 33 тис. місць, із яких приблизно 300 місць – для почесних гостей у VIP-зоні на третьому рівні та близько 150 місць в зоні скайбоксів на четвертому рівні.

Загалом львівський стадіон матиме чотири поверхи, перший з яких призначений для підземного паркінгу, два інші – для двоярусних трибун, VIP-сектору та решти допоміжних приміщень. Конструкція глядацьких місць створює максимальний ефект присутності глядачів на полі. Чудову видимість поля забезпечує відсутність "мертвих" зон та сучасне освітлення, що забезпечує якісну відео зйомку. 

Запроектований стадіон відповідатиме всім функціональним вимогам УЄФА, в тому числі за системами освітлення, озвучення, устаткуванням телекомунікацій, системою безпеки і доступу. Стадіон матиме два відео-екрани - на північній та на південній стороні. Центральний прохід на стадіоні обладнаний таким чином, щоб там можна було розмістити заклади громадського харчування, і водночас він є важливою ланкою у системі безпеки, бо дозволяє швидко евакуйовувати глядачів.

Для неповносправних передбачені спеціальні стоянки, а з північного боку арени буде система пандусів. Підніматися на верхні сектори інваліди зможуть спеціальними ліфтами. Також для неповносправних буде передбачено кілька частин в секторах — по 50 місць, деякі з них у перших рядах.

Усі глядацькі місця будуть під накриттям, частина якого буде прозорою.

Передбачений цілий сектор для ЗМІ, який після закінчення ЧЄ 2012 можна буде переобладнати в звичайний сектор для глядачів.

Біля стадіону виділено 6000 м.кв. для паркування автомобілів теле- та радіо- компаній, а також 1593 паркувальних місць для обслуговуючого персоналу і VIP гостей.

проект львівського стадіону   3D проект львівського стадіону   Львів Арена до ЄВРО-2012

 

На мой взгляд, июль- абсолютно нереальный срок сдачи стадиона.
вже виконали половину робіт можливо більше
Сховати
очень надеюсь искренне поддерживаю Карпаты, хочется чтоб у них был классный стадион
на нём карпаты будут играть ?
Сховати
ну кто кроме карпат?:) хотя восточные друзья могут что угодно придумать и к примеру не позволить Динамо играть на Олимпийском...
Сховати
У Карпат долгосрочный договор на аренду Украины. Скорее всего играть там будет ФК Львов, если выйдет в УПЛ.
как там дела с прогрессом в строительстве?