19 травня 2024 19:00
1

Визначилася остаточна стартова позиція "Динамо" у єврокубках та інші потенційні суперники

Раніше UA-Футбол повідомляв про те, що існує варіант, за якого "Динамо" (Київ) як віцечемпіон України стартує не з другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, а з третього. Це б давало гарантію групи Ліги Європи.


Для цього потрібне було здійснення кількох умов. Однак вчора, 18-го травня, стало точно відомо, що ці умови не здійсняться. Зокрема, однією з умов було те, що "Славія" не повинна стати другою у чемпіонаті Чехії. Але ця команда вже офіційно забронювала за собою статус віцечемпіона країни.

Відтак, "Динамо" стартує з другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. На шляху до групи Ліги чемпіонів потрібно пройти трьох суперників. Прохід бодай одного суперника з трьох гарантує єврокубкову осінь. Якщо "Динамо" пройде другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів, то як мінімум зіграє у групі Ліги Європи.

Якщо вилетить з другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, але пройде третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи, то матиме мінімум групу Ліги конференцій.

Потенційні суперники "Динамо" у другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів станом на зараз – "Лугано" (Швейцарія), "Партизан" (Сербія).


Потенційні суперники "Динамо" у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів станом на зараз – "Брюгге" (Бельгія), "Рейнджерс" (Шотландія), "Славія" (Чехія), "Зальцбург" (Австрія).


Потенційні суперники "Динамо" у раунді плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів станом на зараз – з числа суперників у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.
Не впевнений, що тут вірна інформація на рахунок суперників. Ось більш схоже на правду:
Сіяні:
Slavia Praha 53.000
Salzburg 50.000
Fenerbahce 36.000/Galatasaray 31.500

Несіяні:
Dynamo Kyiv 26.500
Partizan 25.500
Lugano 8.000