17 травня 2024 08:15

"Барселона" з дублем Ферміна не без пригод розібралась із безнадійною "Альмерією"

Коли доля чемпіонського титулу в іспанській Ла Лізі вже була остаточно вирішена на користь мадридського Реала, розпочалось відкрите протистояння поміж двома каталонськими командами, Барселоною та Жироною, у боротьбі за підсумкову другу сходинку в цьому сезоні. Колектив Мічела при цьому відверто пасе задніх останнім часом, і тому перед початком матчу прямих конкурентів у рамках тридцять шостого туру національної першості міг покладатись лише не велику футбольну вдачу.


Бо підопічні Хаві пізнім вечором четверга грали в гостях у головного аутсайдера чемпіонату, Альмерії, футбол якої за цей футбольний рік так ніхто й не зміг осягнути. Саме тому звітна зустріч стала немов реквіємом у виконанні команди Пепе Меля всьому цьому сезону. Господарі почали гру з того, що пропустили. Знову.


При чому, це був доволі простий м’яч у виконанні "блаугранас" — на 14 хвилині Форт подачею з лівого флангу на дальню стійку знайшов голову Ферміна, а той із близької відстані переграв воротаря з рикошетом від газону взагалі без жодних шансів для суперника. Що до цього, що після Барса проводила значно більш заплутані та цікаві розіграші, але вийшло так, що реалізувати вдалось найбільш простий варіант.


Проте не все так райдужно та безтурботно було для команди Хаві в цій грі. Траплялись і такі відтинки протистояння, щодо яких про контроль Барси над ситуацією взагалі не йшлось. Як, наприклад під час випаду Баптісао на правому фланзі штрафного, коли бразилець просто дивом не поцілив у ближній кут, або під час удару Ембарби із схожої ситуації, який полетів у дальній каркас воріт.


І це тільки перший тайм! І це гостей не було гідних моментів, аби відповісти суперникам до перерви! Питання напрошувались самі собою. Головне з них — наскільки довго так буде тривати? Насправді, на тому моменті Лосано на початку другої половини гри для Барселони могла розпочатись геть інша історія в цій зустрічі. Але як? От просто — ЯК?! Форвард Альмерії в центрі штрафного так погано примудрився пробити повз ліву стійку? І це ж не вперше така історія трапляється в цьому сезоні!


От тому й андалуський колектив і залишить Ла Лігу вже за кілька матчів. Своє треба забивати. Наприклад, як це робила Барса цього вечора. Проста атака через фланг на 67 хвилині, чергова в цій зустрічі, і пас Форта на лівому фланзі штрафного Роберто переводить у центр під удар Ферміну, а той оформлює дубль та перемогу власної команди в дальній. Мудрувати над тим, що господарів щось там хотіли відіграти, немає жодного сенсу.


У наступному турі андалузька Альмерія гратиме в гостях у Мальорки, а каталонська Барселона прийматиме мадридський Райо Вальєкано.

Альмерія — Барселона 0:2

Голи: Фермін, 14, 67

Альмерія: Машиміану — Пубіль (Посо, 80), Чумі, Монтес, Ланга — Робертоне, Вієра (Мелеро, 69), Пенья — Баптістао (Ромеро, 59), Лосано (Суарес, 59), Ембарба (Сентельєс, 80).

Барселона: тер Штеген — Кунде, Кубарсі, Мартінес, Форт (Канселу, 74) — Педрі (Ромеу, 82), Роберто (Крістенсен, 68), Лопес — Ямал, Левандовські (Феліш, 69), Торрес (Роке, 73).

Попередження: Роке