15 травня 2024 10:46

Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати"

У напрочуд насиченій тренерській кар’єрі українського фахівця Івана Балана було чимало знакових подій. Одна з них – виграш Кубка України з полтавською «Ворсклою» за підсумками сезону-2008/09, коли у фіналі розіграшу був обіграний донецький «Шахтар» – 1:0. Балан був тоді асистентом головного тренера ворсклян Миколи Павлова, з яким до і після роботи у Полтаві працював у Маріуполі. З тих пір минуло багато часу, проте з улюбленою грою Іван Дмитрович, якому незабаром виповниться 75, не пориває і досі.


У розпал 2022 року доля занесла його до Грузії, де він трудиться тренером-консультантом у клубі «Колхеті 1913» з Поті.


Напередодні чергової дуелі «Ворскли» і «Шахтаря» у вирішальному матчі за почесний трофей Балан поділився своїми очікуваннями із Sport.ua.


– Чи будете спостерігати за фінальним поєдинком Кубка України?

– Звичайно. Раптом полтавська команда знову піднесе сюрприз. Хоча всі думають, що буде інакше. Але ж ми з «Ворсклою» у 2009-му довели, що все може бути по-іншому. От і вийшло так, як ми хотіли. Тож тепер за кого я повинен вболівати – за «Шахтар»? Ні, звичайно ж, за «Ворсклу». У «Шахтаря» ж, втім, як і у київського «Динамо», стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати (усміхаєтья). А хотілося б, аби у Сергія Долганського і у його команди все вийшло, і у кожної команди було різних звань і призів потрохи. Щоб відчути, що ж то воно таке – перемога над грандом у такій важливій грі. Один раз «Ворскла» може ж «стрельнути». М’яч круглий, поле зелене. А як воно буде – побачимо. Вийде у полтавців перемогти – молодці, не вийде – теж молодці, адже зуміли потрапити у фінал.


Фото - ФК "Ворскла"