5 травня 2024 08:29

Мічел оцінив матч із "Барселоною", в якому Довбик забив і віддав гольовий пас

4 травня відбувся матч 34-го туру Ла Ліги 2023/24 між командами «Жирона» та «Барселона». Гра завершилась із рахунком 4:2 на користь господарів поля.


Українські футболіст «червоно-білих» Артем Довбик та Віктор Циганков вийшли у стартовому складі. Довбик відіграв увесь поєдинок і відзначився голом + асистом. Циганкова було замінено на 65-й хвилині на Яна Коуту.

Крім того, завдяки цій перемозі «Жирона» вперше в історії кваліфікувалася до Ліги чемпіонів. Підопічні Мічела вже точно не опустяться нижче за 4-й рядок, а зараз йдуть на 2-му місці з 74 очками.

Після завершення зустрічі головним тренер жиронців Мічел провів прес-конференцію:

Ліга чемпіонів: «Це щось чудове, сподіваюся, це всім сподобається. Це неймовірно. У нас 74 очки. Неймовірно, що ці гравці зробили. Ми проробили таку роботу, і вона прекрасна. Проект чудовий, ми працюємо спокійно та вимогливо та з командою гравців, які хочуть рости. Саме тому ми пройшли з другого місця до Ліги чемпіонів, і це заслужено. Ми заробили 74 очки, що є крутим результатом. Проект, який стоїть за цим, дуже великий. Вони дозволили нам працювати та рости щодня. Ви виходите в Лігу чемпіонів, обігруючи «Барсу»... випереджаючи їх... Кожен день чудовий у всіх сферах, як на професійному, так і на особистому рівні. Я є частиною дуже гарного проекту».

Підхід: «Нам було складно з ними вжитися, але після 2:2 ми відпустили м'яч. Я дуже радий за гравців. До 60-ї хвилини «Барса» була кращою – 2:1. Ми діяли агресивно. Ми на це заслужили. Після голу Порту команда провела неймовірні 20 хвилин на чудовому рівні. Гол Порту – найкращий гол у Ла Лізі. Вихід до Ліги чемпіонів із цією метою відображає те, чим ми є як клуб. Попереду на нас чекають випробування, але ми повинні насолодитися цим випробуванням, історичним і неймовірним. Гравці увійшли до історії Жирони».

Робота: «У розмові я використав слово «спадщина». Щодо тренера… Я хочу передати цю пристрасть своїм гравцям».

Цілі: «Залишилося чотири тури, і ми другі. Ми повинні отримувати задоволення. Гол Порту — найкраще відображення виходу до Ліги чемпіонів. Вони попросили у мене три вихідні, і я сказав їм «ні», ми граємо у п'ятницю. Ми маємо мрію. На кону стоїть друга позиція, за яку нам доведеться боротися, і ми не можемо дозволити їй вислизнути.

Порту: «Те, що зробив Порту, неймовірно. Його менталітет тотальний. Його почуття приналежності неймовірне. Подивіться, як він виходить із себе після того, як днями забив гол і залишився на лаві запасних. Це його душа, його серце, бажання продовжувати. Підтримувати команду, чи віддає він усі сили, грає чи ні. Це найкращий вираз футболіста».

Випробування: «Те, що ми зробили цього року, неймовірно історичне. Подолати це? Ми в одному кроці від того, щоб наш гравець став найкращим бомбардиром. Пічічі Довбика – це ще одна мета, також ми захищатимемо другу позицію. Наступний крок – виграти титул. Із «Жироною» це складне завдання. Нам належить грати у Лізі Чемпіонів, Кубку, Ла Лізі… іноді мрії здійснюються».