3 травня 2024 11:32

ФІФА скасує заборону на проведення матчів чемпіонатів в інших країнах

ФІФА дозволить проведення матчів європейських ліг у різних країнах.


Нагадаємо, що Relevent Sports (промоутерська компанія, заснована власником клубу НФЛ «Майамі» Стівеном Россом) подала на ФІФА та Федерацію футболу США до суду.

У 2018 році Relevent Sports спробувала організувати гру Ла Ліги між «Барселоною» та «Жироною» у Майамі, що викликало занепокоєння з боку ФІФА та Федерації футболу США. Рада ФІФА заблокувала цю ініціативу, заявивши, що офіційні ігри національних чемпіонатів мають проводитись на території відповідної країни.


Раніше повідомлялося, що Relevent Sports відмовиться від розгляду з ФІФА в рамках антимонопольного позову у зв'язку з досягненням мирового договору.


Адвокат, який представляє ФІФА в антимонопольному позові, заявив, що зміна правил, яка дозволить проводити матчі національних ліг у різних країнах, може статися до кінця року.


Адвокат, який представляє Relevent, сказав, що промоутерська компанія виступає проти повного відхилення позову, оскільки навіть якщо ФІФА відмовиться від позову і правило змінять, компанія, як і раніше, вважає, що Федерації футболу США має відшкодувати збитки за матчі, які могли бути зіграні з моменту початку юридичної суперечки.