11 травня 2024 19:58
1

"Шахтар" – "Динамо" 1:0. Звіт про матч. Поразка у головній грі сезону

У центральному матчі 28-го туру та всього сезону "Динамо" на "Арені Львів" зустрічалося із "Шахтарем".


У стартовому складi киян вiдбулась лише одна несподiванка. Андрій Ярмоленко, чия поява на полі передбачалася з перших хвилин, залишився в запасі. На лівому фланзі оборони тренерський штаб віддав перевагу Вівчаренку перед Дубінчаком. На решті позицій у "біло-синіх" вийшли всі найсильніші гравці, які є у розпорядженні Олександра Шовковського на даний момент.


Гірники не стали тягнути гуму і стартували з місця в кар'єр, максимально чинячи тиск на оборону "Динамо" з перших хвилин зустрічі. Киянам доводилося непросто, але впоратися зі стартовим натиском гравцям "Динамо" все ж таки вдалося.


На 8-й хвилині перший небезпечний момент виник біля воріт Бущана. Сікан завдавав удару з лівої, м'яч зачепив Дячука і полегшив завдання для кіпера "біло-синіх", який з другої спроби накрив круглого. Динамівці відповіли своєю контратакою, проте Шапаренко у штрафному майданчику суперника віддав неточну передачу.


Набагато небезпечнішим був випад "Динамо" на 16-й хвилині. Шапаренко не поступився у боротьбі корпусом у корпус Криськіву біля лицьової лінії, зберіг м'яч і переадресував його під удар Кабаєву. Владислав пробивав з-за меж штрафного майданчика в дальній кут - Різник у ефектному стрибку врятував "Шахтар".


Щодо самої гри, то обидві команди грали на максимальних швидкостях, намагаючись якнайшвидше доставити м'яч до володінь суперника. Та й куди ж без єдиноборств. І "Динамо", і "Шахтар" діяли жорстко, але без фанатизму. Принаймні за цілу половину першого тайму обійшлося без карток.


Перший гірчичник арбітр виписав на 27-й хвилині. Після обрізки Вівчаренка до штрафного майданчика киян увірвався Судаков, напоровся на ногу Попова і впав як підстрелений. Підсумок – попередження за симуляцію.


Втім, вже після наступної атаки "Шахтаря" суддя звернувся до допомоги VAR і таки призначив пенальті у ворота Бущана. Сікан ударом з льоту замикав подачу Кевіна з флангу і влучив у руку Вівчаренку. 11-метровий реалізував Судаков, розвівши м'яч та кіпера "Динамо" у різні боки. 1:0.


На 35-й хвилині підопічні Шовковського мали гарну нагоду відновити рівновагу в матчі. Різник дотягнувся до м'яча після потужного пострілу Тимчика практично з лінії штрафного майданчика під дальню штангу, а Шапаренко, який встиг зіграти на добиванні, з гострого кута пробив повз площину.


У час, що залишився до перерви, "Динамо" володіло ігровою перевагою, намагаючись знайти якiсь щiлини в оборонних редутах гірників, але так і не знайшли. У роздягальню команди пішли з мінімальною перевагою "Шахтаря".


На другий тайм у киян не вийшов Волошин. Його замінив Ярмоленко. На 48-й хвилині агресивний атакуючий футбол у виконанні "Динамо" привів до виходу Ваната на ударну позицію у штрафному майданчику суперника. На жаль, максимум, що зміг вичавити з моменту Владислав, став лише кутовий. Потім Кабаєв з дальньої дистанції пробив набагато вище воріт.


"Біло-сині" великими силами йшли вперед, оголюючи таким чином свої тили та ризикуючи напоротися на контратаку "Шахтаря". На 59-й хвилині так і сталося. Кевін з центру поля помчав до штрафного майданчика "Динамо", але обіграти один в один Попова не зумів і відпасував на Зубкова. Тому пробити по воротах у підкаті не дав Вівчаренко.


На 63-й хвилині Попов, вже практично лежачи на газоні, замикав навіс з кутового - Різник якимось дивом кінчиками пальців дістався м'яча, що летів у притирку зі штангою, і в останній момент відвів загрозу. Далі був дальнiй удар Ваната, але з ним кіпер "Шахтаря" легко впорався.


Коли основний час матчу поступово добігав кінця, емоційний градус поєдинку підвищився, а кількість стиків збільшилася. "Динамо" всіма силами намагалося уникнути поразки, а "Шахтар" - зберегти переможний рахунок.


У компенсований арбітром час киян пробачив Траоре, пробивши повз ворота із забійної позиції, але й одного гола вистачило гірникам, аби взяти три очки та оформити дострокове чемпіонство. Вже після фінального свистка "відзначився" Егіналду, намагаючись спровокувати гравців "Динамо", за що побачив перед собою червону картку.

Ярмола -фсё. На пенсию