15 мая 2024 11:24

Депутат Железняк: "Генпрокуратура выходит с мега-пиаром, что закрыла 19% дел против бизнеса. Сама же статистика и ответы на мои запросы показывает, что цифра была банально нарисована с воздуха"

Депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі висловився про вимогу громадський руху "Маніфест 42" оприлюднити номеру "закртитих" справ проти бiзнесу.

"Це справді феєрично.


Спочатку Генпрокуратура виходить з мега-піаром, що такі ж молодці і закрили 19% справ проти бізнесу… Це підхватує навіть ОП як піар, а бізнесу продають як перемогу….


Але потім «карета перетворюється у тикву» і навіть та ж сама статистика і відповіді на мої запити показує, що цифра 19% була банально намальована з повітря і це була навіть не маніпуляція, а просто тупий піар і обман.


Все.


Далі заява «Маніфест 42»


У звіті про проведення тримісячного аудиту Офіс генпрокурора повідомив про ніби-то закриття 1218 справ проти бізнесу. Згодом Бюро економічної безпеки повідомило про закриття понад 200 кримінальних проваджень.


Водночас у періодичному звіті, який публікується на офіційному сайті Офісу генпрокурора, повідомляється, що протягом січня-квітня 2024 року БЕБ закрило лише девʼять справ.

«Подібні дивні розбіжності спостерігаються й у звітах інших правоохоронних органів. У звʼязку з цим ОГПУ має негайно опублікувати розʼяснення щодо очевидних ознак маніпулювання даними», – йдеться у заяві «Маніфест 42».


Також представники бізнесу закликали президента Володимира Зеленського ініціювати перевірку інформації, оприлюдненої Офісом генпрокурора на предмет маніпулювання даними і вжити відповідні заходи реагування".