29 квітня 2024 12:20

Журналіст – про перенесення матчів між "Чорноморцем" та "Шахтарем" до Києва: "Що робити Прем'єр-лізі, коли сторони не збігаються? Вони обирають одну дату"

Журналіст Михайло Співаковський у випуску «ТаТоТаке» розповів про те, як відбувалося перенесення обох матчів між «Чорноморцем» та «Шахтарем» на стадіоні «Лівий берег».


«Багато вболівальників передусім «Динамо»… Відразу з'явилися конспірологічні теорії, що бразильці «Шахтаря» пішли до керівництва, пішли до Палкіна чи Срни та сказали: «Ми не поїдемо до Одеси, там неймовірно багато тривог, там неймовірна загроза нашому життю». Через це «Шахтар» намагався перенести матчі ще й бажано на «Львів-Арену», де єдиний в Україні нормальний газон.


Я зв'язався з представниками «Чорноморця», і прямий так спробував досить суворо і ретельно поговорити на цю тему, щоб мені пояснили, як все це відбувалося.


Пояснили мені так: як з'явилася ця дата – 1 травня, дата перенесеного матчу. «Чорноморець» не хотів грати 1 травня, бо перед цим гра проти «Минаю» в Ужгороді, після цього – гра у Львові проти «Шахтаря». Неймовірно складна, найнезручніша логістика, яка може бути.

Механізм простий – одна команда каже, що хоче грати 13 та 20 квітня. Друга команда каже, що хоче грати 27 чи 1 травня. Що робити УПЛ, коли сторони не збігаються? Вони обирають одну дату», – сказав Співаковський.