18 февраля 2021 11:32

Олег ФЕДОРЧУК: "Брюгге" - не очень удобный соперник для "Динамо"

Своєю думкою щодо першого протистояння «Динамо» та «Брюгге» в 1/16-й Ліги Європи з bookmaker-ratings.com.ua поділився Олег Федорчук, тренер з більш ніж 20-річним стажем.


— Олеже Вікторовичу, у кого більше шансів на успіх в першому протистоянні між українською і бельгійською командами?

— «Брюгге» діє в силовій англійській манері. В її складі завжди переважали атлетичні футболісти, тому для «Динамо» це не дуже вдалий жереб. Зараз шанси команд 50 на 50, але багато чого буде залежати від першої гри. Якщо киянам вдасться не пропустити, то перспективи на прохід в наступний раунд турніру у підопічних Мірчі Луческу збільшаться. До того ж ще невідомо, як позначиться на потенціалі «Брюгге» коронавірус, яким захворіли деякі його виконавці.

— На початок поєдинку в Києві обіцяють близько 15-ти градусів морозу. Кому така погода буде на руку?

— Нікому. Бельгійська погода не надто й відрізняється від української, тому команди будуть перебувати приблизно в рівних умовах.

— Гра у виконанні «Динамо» в поєдинку з «Олімпіком» вам сподобалася?

— Перший тайм був складним для киян. «Олімпік» непогано виглядав. Упевнений, що навесні донеччани піднесуть не один сюрприз. І те, що в другому таймі «Динамо» переламало хід поєдинку, говорить про те, що підопічні Мірчі Луческу перебувають на правильному шляху.

— У чому сила цього «Динамо»?

— Поки говорити щось конкретне рано, але важливо, що у киян з поверненням Артема Бєсєдіна з’явилися варіанти в атаці. А то всі вже втомилися чекати від Владислава Супряги голів, а він втомився не забивати (посміхається).

— Два м’ячі, забитих Бєсєдіним в ворота «Олімпіка», роблять його основним форвардом принаймні на найближчий час?

— Знаючи Луческу, можна сказати, що якщо він визначається, то склад змінює вкрай рідко, як це було і в «Шахтарі». Великі тренери зазвичай віддають перевагу стабільності.

— Яким буде ваш прогноз на матч «Динамо» — «Брюгге»?

— Припускаю, що поєдинок завершиться внічию — 0:0, що підніме шанси киян на вихід в наступний раунд.