22 февраля 2017 14:09

В Доме футбола прошел учебный семинар для офицеров безопасности и сотрудников по работе с болельщиками

У вівторок, 21 лютого, у Будинку футболу пройшов семінар-навчання офіцерів безпеки футбольних клубів та співробітників по роботі з вболівальниками клубів Прем’єр-ліги та ПФЛ.


Про важливість проведення подібного заходу напередодні старту весняної частини сезону 2016/2017 років у своїх вступних словах до представників футбольних клубів в сіх ліг звернулися перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко та віце-президент ФФУ Ігор Кочетов.


Зустріч покликана отримати зворотній зв'язок між керівництвом УПЛ, ПФЛ, фахівцями ФФУ і представниками клубів, які відповідають за безпеку під час проведення матчів, зазначив Бандурко. «Кількість вболівальників на стадіонах не зростає як на матчах Прем'єр-ліги, так і в іграх змагань ПФЛ. Регулярно виникають проблеми з безпекою як до, під час, так і після проведення матчів вищевказаних змагань. Ми маємо з'ясувати, що саме заважає у вітчизняному футболі проводити матчі на тому рівні, якого вимагають регламентні норми ФІФА та УЕФА», - підкреслив перший віце-президент ФФУ.


На сьогоднішній день в Україні є проблема з наявністю стадіонів для проведення міжнародних матчів. Такий невтішний вердикт виніс до присутніх Ігор Кочетов, привівши у приклад останні матчі, які мали низку проблем із забезпечення громадського порядку та громадської безпеки – товариську гру національних збірних України та Сербії у Харкові і поєдинок Ліги чемпіонів УЄФА «Динамо» (Київ) – «Бешикташ» (Стамбул, Туреччина). З іншого боку, віце-президент ФФУ закликав до активної співпраці представників клубів з правоохоронними органами і фан-рухами та побажав, щоб усі причетні до організації та проведення матчів служби працювали на найвищому рівні. «Як це було під час кваліфікаційного матчу ЧС-2018 між збірними України та Фінляндії в Одесі, і це вже після гри відзначили в УЄФА», - додав Кочетов.


Діалог причетних до організації та проведення вітчизняного футбольного дійства вийшов всебічним. Спеціалісти ФФУ, а саме члени Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ та Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, УПЛ та ПФЛ зробили акцент на питаннях забезпечення виконання діючого законодавства і нормативної бази при проведенні в Україні футбольних матчів, ролі стюардів в системі забезпечення громадського порядку та громадської безпеки до, під час та після проведення футбольних поєдинків та відповідальності клубів за порушення вболівальниками правил поведінки на стадіоні.

Також на семінарі виступили представники УПЛ, футбольних клубів, Асоціації вболівальників України, Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям України та Національної поліції України.


Підсумки зустрічі підбив директор Департаменту з питань стадіонів, безпеки проведення змагань та реалізації спеціальних проектів ФФУ Іван Федоренко, який закликав усіх забезпечити безумовне виконання своїх функціональних обов’язків та діючого законодавства і в разі потреби звертатись до Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань федерації, двері якого завжди відчинені.