27 жовтня 2024 16:06

Десаї про політичні висловлювання гравців Франції: "Справа вже не тільки в расизмі. Вони вважали, що вкрай праві не сприяють зростанню країни, намагалися привернути увагу молоді"

Марсель Десаї висловився про расизм і політику у Франції.


Про расизм


«Зараз ми вступаємо у нову еру. Це третє покоління, яке народилося у Франції. Хоча расизм існує, політики тепер обережні у своїх висловлюваннях. Тому переслідують лише нелегалів без документів. Вона [Марін Ле Пен] зараз робить акцент лише на цьому».

Про політичні висловлювання Кіліана Мбаппе та Жюля Кунде


«Поступово, помалу у футболістів з'являється власна думка. Справа вже не в расизмі, або принаймні не все так просто. Вони вважали, що вкрай праві не сприяють зростанню країни. Тож вони намагалися привернути увагу молоді. І це було добре, бо вони не змогли увійти до системи», – сказав колишній захисник збірної Франції.


Нагадаємо, цього літа гравці збірної Франції закликали не голосувати за партію Марін Ле Пен на виборах до Європейського парламенту. До цього партія «Національне об'єднання» виграла у першому турі дострокових парламентських виборів, оголошених після розпуску Національної асамблеї президентом Еммануелем Макроном. У результаті жоден блок не отримав абсолютної більшості у французькому парламенті, а партія Ле Пен посіла третє місце на виборах.