12 жовтня 2024 18:29

Едерсон про Гвардіолу: "Приємний хлопець, але іноді дратує своєю вимогливістю. З його приходом команди АПЛ стали грати активніше, більше володіти м'ячем"

Едерсон висловився про роботу з Пепом Гвардіолою та його вплив на АПЛ.


Воротаря «Манчестер Сіті» попросили описати головного тренера команди, обравши одну рису характеру: «приємний», «дратівливий» чи «злий».


«Через вас у мене будуть неприємності. У ньому поєднуються всі три якості... Він приємний хлопець, але іноді дратує своєю вимогливістю, тому що він і має бути вимогливим до професійних гравців. І він злиться за потреби.


Таким чином, у ньому поєднуються всі три якості. Але він приємний хлопець поза полем і дуже, дуже вимогливий на ньому. І він іноді сердиться, як і будь-яка інша людина, як і будь-який інший тренер, коли справи йдуть неважливо, коли команда грає не дуже добре. Звичайно, ми знаємо, що не зможемо проводити 70 матчів на блискучому рівні, у тій чи іншій грі буде спад.


Потрібно брати до уваги все, чого Гвардіола досяг з командою, і все, що він зміг змінити. Зараз у кожному матчі Прем'єр-ліги помітно, як команди намагаються грати в активніший футбол, більше володіти м'ячем, і це зовсім не схоже на те, що було, коли він тільки-но прийшов.

Тому можливість брати участь у цьому проекті та досягти всього, чого я досяг, для мене велика честь. Це мрія мого дитинства», – сказав Едерсон.