29 вересня 2024 11:42
1

У КНДР заявили, що надання Україні військової допомоги - це велика помилка

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Членкиня державної ради Північної Кореї Кім Йо Чжон заявила, що її країна вважає надання військової допомоги Україні "великою помилкою" та "грою з вогнем" проти Росії як ядерної держави. Про це повідомляє Reuters.


Зазначається, що посадовиця, яка за сумісництвом є сестрою лідера КНДР Кім Чен Ина, звинуватила США в ескалації війни між Росією та Україною.

Кім Йо Чжон також закликала не недооцінювати Росію, яка є "ядерною наддержавою".

"Сполучені Штати й Захід не повинні відкидати або недооцінювати серйозне попередження Росії. Чи дійсно Штати та Захід здатні впоратися з наслідками, коли вони безрозсудно грають із вогнем проти Росії, яка є ядерною наддержавою?" - заявила Кім Йо Чжон.

У червні 2024 року російський диктатор Володимир Путін прибув у КНДР на запрошення лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Країни уклали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, який передбачає взаємну допомогу у випадку нападу на одного з підписантів. Після цього речник Держдепу США Метью Міллер заявив про стурбованість розширенням воєнної співпраці між Північною Кореєю та Росією.
Це про неї співав наш "потужний" воєн культурного фронту: "попа как у Кім"? А взагалі, нам дуже важливо було почути думку цієї "членкині".