27 вересня 2024 15:20

"Барселона" про штраф за нацистський банер уболівальника: "Клуб проти виправдання насильства і прагне захищати та просувати декларацію прав людини"

"Барселона" виступила із заявою на тлі санкцій УЄФА.


Раніше УЄФА оштрафував «Барсу» на 10 тисяч євро і наклав заборону на продаж квитків на наступний гостьовий матч ЛЧ через плакат уболівальника з нацистським підтекстом на грі з «Монако».

«Футбольний клуб «Барселона» повідомляє, що УЄФА наклав штраф у розмірі 10 000 євро та заборонив продаж квитків на виїзний матч Ліги чемпіонів через расистську поведінку деяких уболівальників під час гри чоловічої футбольної команди на стадіоні «Луї II» у Монако 19 вересня.


Клуб повідомляє, що дотримуватиметься цього покарання на матчі четвертого туру Ліги чемпіонів УЄФА, який команда проведе проти «Црвени зірки» у Белграді 6 листопада. «Барселона» поверне вартість квитків уболівальникам, які вже придбали їх.


«Барселона» відкидає будь-які форми виправдання насильству та, як зазначено у статтях 3 та 4 Статуту, прагне захищати та просувати Загальну декларацію прав людини, що міститься у Міжнародному біллі про права людини, прийнятому ООН.

Крім того, враховуючи, що поведінка груп уболівальників як на домашніх матчах (стадіон «Олімпік Льюїс Компаніс» або стадіон «Йохан Кройфф»), так і на виїзних матчах призводить до повторюваних санкцій як на національному, так і на міжнародному рівні, клуб має намір посилити поточні заходи та вжити додаткових ініціатив для запобігання подібним випадкам у майбутньому та застосувати санкції до винних», – йдеться у заяві клубу.