27 вересня 2024 13:32

Потер про "Челсі": "Ми були як у пральній машині - без часу на підготовку. У складу вклали 300 млн фунтів, і тиск зріс. Якби купили Кейна або Райса, це було б справедливо"

Грем Поттер висловився про період роботи у «Челсі».


Тренер очолив лондонський клуб, змінивши Томаса Тухеля у вересні 2022 року, і був звільнений у квітні.


«Це було майже як ідеальний шторм. За шість тижнів до чемпіонату світу було зіграно 14 матчів. Було схоже, ніби ми у пральній машині, так ми говорили у штабі, бо ігри продовжували йти, а ми не мали часу на підготовку.


Ми втратили Ріса [Джеймса] та Уеслі [Фофана] через травми. Здається, у нас було найбільше гравців на чемпіонаті світу, і досить швидко після цього ми втратили Рахіма [Стерлінга] та Крістіана Пулішича.


Потім власники вирішили вкласти до складу багато грошей – 300 млн фунтів у січневе трансферне вікно. А якщо ви витрачаєте 300 млн на гравців, які приїжджають не з Прем'єр-ліги, а з країн, які мають перерву в середині сезону, насправді не можна уявити, що вони відразу ж включаться в роботу і все буде добре.


Але, очевидно, якщо ви витрачаєте 300 млн, тиск на команду та на тренера зростає. І люди кажуть: "Ну давайте, ви витратили стільки грошей".


Я думаю, якби я витратив їх на Харрі Кейна та Деклана Райса, тоді це було б справедливо, але на той час рішення було таким. Ми намагалися його підтримувати як могли, але велика кількість гравців після січня стала проблемою, а потім вони не могли нікуди піти», – сказав Поттер.