26 вересня 2024 18:25

Барнс хоче, щоб білі експерти більше говорили про расизм: "Якщо Лінекер пояснить, чому це неправильно, це буде мати більшу вагу, ніж слова чорношкірої людини"

Джон Барнс закликав білих екс-футболістів більше говорити про проблему расизму.


Колишній футболіст «Ліверпуля» виступив на конференції лейбористської партії під назвою «Покажемо расизму червону картку».


Барнс заявив, що йому було б некомфортно працювати футбольним експертом на телебаченні, тому що він утомився від того, що чорношкірих екс-гравців запитують про расизм у футболі.


За словами Джона, якби Гарі Лінекер або інший білий експерт поставив йому таке запитання, він відповів би: «Не питайте мене, що я думаю. А що ви думаєте? Тому що саме ви можете змінити ситуацію. Не питайте Майку Річардса та Тьєррі Анрі. Запитайте Роя Кіна: Що думаєш, Рою?


Коли справа стосується расизму, вони [білих екс-футболістів] не мають єдиної думки. Вони, очевидно, не мають особливих почуттів, тому що думка щодо інших речей у них є. Знаєте, яка думка у них про расизм? Більшість із них вважає, що ця тема не є важливою.

Якщо Гарі Лінекер скаже по телебаченню, що це неправильно і пояснить, чому це неправильно, це матиме більшу вагу, ніж слова чорношкірої людини. Це його хліб – постійно казати про футбол. Постійно говорити про расизм у футболі, але не висловлювати свою думку», – сказав Барнс.