14 вересня 2024 18:43

Леманн порівняла зарплатню Дугласа Луїса зі своєю: "Він отримує в сто тисяч разів більше, я бачу проблему. Жіночий ЧС популярніший, ніж Супербоул, ми повинні отримувати як чоловіки"

Аліша Леманн порівняла рівень зарплат у чоловічому та жіночому футболі.


В інтерв'ю італійській газеті Gazzetta dello Sport 25-річна нападниця Ювентуса згадала свого хлопця, бразильця Дугласа Луїса, який також виступає за туринський клуб, щоб поскаржитися на недооцінку жіночого футболу.

«Я постійно розмовляю з Дугласом на цю тему після тренувань, говорю йому, що ситуація несправедлива. Ми робимо ту саму роботу, а він заробляє в сто тисяч разів більше за мене. Як жінка я відчуваю цю проблему. Я вважаю, що потрібно багато часу, щоб досягти мети, але, безумовно, шлях обраний правильно», – заявила Леманн.


Аліша вважає, що чемпіонат світу, що пройшов в Австралії та Новій Зеландії, довів фінансову життєздатність жіночого футболу. Президент ФІФА Джанні Інфантіно заявив, що жіночий чемпіонат світу 2023 приніс 570 мільйонів доларів доходу.


«Ймовірно, чемпіонат світу серед жінок став п'ятою за популярністю спортивною подією у світі. Більше, ніж супербоул. Це божевілля. Тож очевидно, що ми маємо отримувати такі ж доходи, як і чоловічий футбол», – наголосила Леманн в інтерв'ю «Gazzetta».