23 липня 2024 10:50

Бонматі про жіночий футбол: "Хлопчики та дівчатка хочуть купувати наші футболки – це великий крок уперед. Моїми кумирами були Хаві та Іньєста, зараз можемо бути на одному рівні"

Айтана Бонматі висловилася про вплив жіночого футболу на молоде покоління.


– З'являються молоді футболістки, яких називають новими Айтанами. Що ви відчуваєте, коли це чуєте?

– Я думаю, що ми стали зразками для наслідування, не лише я, а й усі мої партнери по команді. І, звичайно, коли ти чуєш, що є гравці, які дорівнюють тобі, і про яких також говорять як про нових Айтанів, це дійсно приємно. Можливо, це найцінніше, що може бути у кар'єрі футболіста.

- Той факт, що дівчата бачать у вас приклад для наслідування, що вони хочуть, наприклад, купити футболку Айтани, а не Мессі, це одне з ваших головних досягнень?

– Так, я вважаю, що той факт, що багато дівчаток, та й хлопчики теж, бачать у жінках зразок для наслідування і хочуть купити футболку Айтани чи когось із моїх партнерів по команді – це великий крок уперед.

Коли я була маленькою, я не мав такої можливості. Моїми кумирами, як я вже багато разів говорила, були Хаві та Іньєста, і той факт, що ми зараз можемо бути на одному рівні, що і хлопчики, і дівчатка бачать у жінках зразки для наслідування, дуже позитивні для всіх, для суспільства в цілому , – сказала футболістка «Барселони» та жіночої збірної Іспанії.