21 липня 2024 16:38

Поліція Берліна запобігла теракту у фан-зоні Англії перед фіналом Євро-2024, затримавши трьох підозрюваних, пов'язаних з ІДІЛ

Поліція запобігла теракту перед фіналом Євро-2024 у Берліні.


The Sun повідомляє, що підозрювані, пов'язані з ІДІЛ, планували атакувати фан-зону збірної Англії на Брайтшайдплац у Берліні. Тисячі англійських уболівальників зібралися там перед фінальним матчем турніру проти збірної Іспанії (1:2).

За кілька годин до початку гри німецька поліція здійснила скоординовані рейди за трьома адресами у сусідньому Потсдамі.

В результаті операції із залученням сил спеціального призначення було затримано трьох підозрюваних, шукали п'ятьох. У їхніх телефонах знайшли фотографії площі та Меморіальної церкви кайзера Вільгельма.

Зазначається, що чоловіки були відомими прихильниками ІДІЛ, які вже перебували під наглядом поліції. За ними встановили нагляд за кілька днів до фіналу.

За словами представника берлінської поліції, «заходи були здійснені у зв'язку із безпосередньою загрозою з боку ісламістського сектору».

Пізніше підозрюваних відпустили в рамках проведення подальшого розслідування.

Нагадаємо, що 19 грудня 2016 року на різдвяному базарі на Брайтшайдплац у Берліні стався терак. Вантажівка з напівпричепом в'їхала на заповнену людьми площу. Внаслідок наїзду під колесами транспортного засобу загинули 11 людей, ще понад 50 отримали поранення різного ступеня тяжкості.