14 липня 2024 13:22

Сунесс віддав би перевагу Уоткінсу Кейну у фіналі: "Оллі привніс набагато більше енергії, біг, пресингував. Грати проти Харрі стало занадто легко - він весь час стоїть перед захистом"

Грем Сунесс порівняв Оллі Уоткінса та Харрі Кейна у грі за збірну Англії.


Гравець "Астон Вілли" замінив капітана англійської збірної на 81-й хвилині півфіналу Євро з Нідерландами (2:1). На 91-й він забив переможний гол із передачі Коула Палмера.


Сьогодні Англія зіграє у фіналі чемпіонату Європи проти Іспанії.


«Уоткінс привніс набагато більше енергії до збірної Англії, коли вони не мали м'яча. Пресинг починається з реакції гравця, що знаходиться найближче до м'яча. Уоткінс біг за м'ячем.

Я знаю, що він виходив на поле всього на 15 хвилин, але він грає так щотижня за «Астон Віллу». Я базуюся не лише на переможному голі у ворота Нідерландів, але беру до уваги всі виступи Кейна в останніх шести матчах.


Чи надихне суперників, якщо вони не побачать Кейна у складі команди? Я не дуже впевнений. Харрі - майстер, націлений на гол, але в матчі проти Іспанії Англії потрібно більше, ніж він пропонує останнім часом.


Найбільше захисників непокоїть висока швидкість. Захисник ненавидить, коли ви постійно розвертаєте його, повертаючи до своїх воріт. Їм подобається бачити, як центральний нападник весь час стоїть прямо перед ними, і саме таким став Харрі за ці шість ігор проти нього занадто легко грати.


На його захист можна говорити про те, що він недостатньо швидко отримує м'яч і що його партнери по команді дуже часто пасують убік і назад. Так часто він був щось на зразок талісмана, що доводиться поставити запитання, чи немає у нього травми, про яку ми не знаємо. Але, зрештою, він не в тій формі, в якій спочатку був у «Баварії», він недостатньо креативний і не забиває голи.

Готовність Уоткінса бігати нагадала про те, чого можна досягти, добре рухаючись уперед. Адже Англія має таких гравців, як Коул Палмер, який може віддати пас на нападника нібито за допомогою логарифмічної лінійки з безпомилковою точністю, як він зробив для переможного гола в останньому матчі», – заявив екс-півзахисник збірної Шотландії.