11 липня 2024 09:46

Рівалдо: "Збірної Бразилії не вистачає Неймара – команда буде сильнішою, коли він повернеться"

Переможець чемпіонату світу та Копа Америка-1999 у складі збірної Бразилії Рівалду розкритикував виступ команди на Копа Америка-2024.


«Гравці мають брати на себе відповідальність. Копа Америки була ганьбою для Бразилії. Бразилія переживає важкий момент із погляду гравців – у нас багато футболістів, які не мали досвіду виступів у таких важливих для збірної матчах. У Бразилії були гравці, які не готові до Копа Америка. Суперники бачать, що ми не маємо досвіду, і вже не бояться нас.

Коли ти бачиш, що тренер змінює ветеранів, які роблять різницю, щоб спробувати перемогти на останніх хвилинах гри, але лишає 17-річного Ендріка – ти розумієш, що щось не так. Такі гравці, як Родріго, Рафінья або Пакета повинні мати налиті кров'ю очі і грати до кінця, навіть якщо це потрібно для серії пенальті. Ви коли-небудь бачили, щоб Мессі замінювали у такий момент? Чи Кріштіану Роналду? Мене ніколи не заміняли на Копа Америка та на двох чемпіонатах світу, на яких я грав. Тільки проти Коста-Ріки і те, щоб звільнити місце для Кака, коли ми вже вигравали.

Слід викликати 6, 7 або 10 футболістів, які грають у Бразилії, як це зробив Феліпао у 2002 році, коли ми виграли чемпіонат світу. Неймара завжди не вистачає. Думаю, що збірна буде набагато сильнішою, коли він повернеться. Не думаю, що вік є проблемою – Аргентина виграла чемпіонат світу з Мессі, якому вже 35. На чемпіонаті світу-2026 Неймар буде ще молодшим», – сказав Рівалду.

Нагадаємо, збірна Бразилії вилетіла у чвертьфіналі турніру від Уругваю, який програв за серією пенальті.